Diyarbakır Valiliği: Operasyonlarla ilgili taltif dosyası hazırlandı

DİYARBAKIR Valiliği, 2 bin 360 polise para ödülü verilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvuru yapıldığına ilişkin haberler üzerine açıklama yaparak, "İl Emniyet Müdürlüğümüzce dönem içerisinde başarılı ve özverili çalışmalar, gerçekleştirilen operasy

Diyarbakır Valiliği: Operasyonlarla ilgili taltif dosyası hazırlandı
DİYARBAKIR Valiliği, 2 bin 360 polise para ödülü verilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvuru yapıldığına ilişkin haberler üzerine açıklama yaparak, "İl Emniyet Müdürlüğümüzce dönem içerisinde başarılı ve özverili çalışmalar, gerçekleştirilen operasyonlar ile ilgili taltif dosyaları hazırlanmıştır" denildi.
 
Başarılı ve özverili çalışmalar ve gerçekleştirilen operasyonların hangileri olduğu yer almayan açıklamada, 5 Haziran günü patlamanın olduğu HDP mitinginde görev alan personelle ilgili herhangi bir taltif talep dosyasının gönderilmediği savunuldu. Diyarbakır Valiliği'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:
 
"Son günlerde bazı internet haber sitelerinde ve bazı gazetelerde, 'Mitingdeki 2363 polise ödül istendi', 'Bombanın patladığı HDP'nin Diyarbakır mitingindeki polislere taltif mi istendi' başlığıyla yer alan haberlere ilişkin açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur.  Habere konu olan taltif komisyonu Emniyet Genel Müdürlüğü'nce belirli dönemlerde toplanmaktadır. Toplanan merkez komisyonu tarafından taşra teşkilatlarından o döneme ait operasyonel çalışmalar ile ilgili dosyalar istenilmekte ve İl Emniyet Müdürlüklerince de toplanan İl Taltif Ön Komisyonu, dönem içerisinde yapılan çalışmaları değerlendirdikten sonra çalışmaları dosya halinde Emniyet Genel Müdürlüğü Taltif Komisyonu'na sunmaktadır. Son taltif döneminde ise, her daim medya ile de paylaşılan İl Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince dönem içerisinde başarılı ve özverili çalışmalar ile gerçekleştirilen operasyonlar ile ilgili taltif dosyaları hazırlanmıştır. Ancak bazı basın yayın organlarında yer alan 5 Haziran 2015 tarihinde ilimiz İstasyon Meydanı'nda meydana gelen, 'Bombanın patladığı Halkların Demokratik Partisi (HDP) mitingi' ile ilgili herhangi bir taltif talep dosyası gönderilmemiştir. Habere konu iddiaların belli çevrelerce kamuoyunu yönlendirme ve olumsuz algı oluşturma çabası olduğu değerlendirilmektedir. Olumsuz algı oluşturmaya dönük bu tür haberlerin ve paylaşımların gerçek dışı, maksatlı ve yıpratmaya yönelik olduğu aşikardır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler