Diyarbakır Polisi Kentteki Uygulamaları Sıklaştırdı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan huzur ve güven uygulaması sıklaştırıldı. Dün gece şehrin giriş ve çıkışlarında yapılan uygulamada toplam 635 araç ile 2 bin 494 kişinin kimlik sorgusu yapılırk

Diyarbakır Polisi Kentteki Uygulamaları Sıklaştırdı
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan huzur ve güven uygulaması sıklaştırıldı. Dün gece şehrin giriş ve çıkışlarında yapılan uygulamada toplam 635 araç ile 2 bin 494 kişinin kimlik sorgusu yapılırken, 7 araca ise 4 bin 10 lira para cezası kesildi.
Diyarbakır polisi vatandaşın huzur ve güveni sağlamak amacıyla başlattığı uygulamaları sıklaştırdı. Tüm şubelerden oluşan ekipler, dün merkez Sur ilçesinde uygulama yaptı. Yaklaşık 850 polisin katıldığı uygulamada cadde cadde sokak sokak aramalar yapıldı. Polisler, şüpheli şahısları durdurarak üst araması ve kimlik kontrolü yaptı. Uygulamalara zırhlı araçlar ve motorlu yunuslar eşlik etti.
 
ŞEHİR GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINDAKİ BÜTÜN ARAÇLAR TEK TEK KONTROL EDİLDİ
Ekipler, başlatılan huzur ve güven uygulaması kapsamında şehir merkezine giriş ve çıkış yapan araçları da uygulamaya dahil etti. Diyarbakır-Elazığ, Diyarbakır-Silvan, Şanlıurfa ve Mardin karayolunda yapılan uygulamalarda kimlik ve araç sorgusu yapıldı. Uygulama neticesinde şehir giriş ve çıkışlarında 296 araç, 136 şahıs sorgulanırken 7 araca ise para cezası kesildi.
 
ARAMALARDA 5 SİLAH ELE GEÇİRİLDİ 
Merkeze bağlı Sur ilçesinde 850 polisin katılımıyla uygulama yapan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, girilmedik sokak bırakmadı. Uygulama kapsamında internet kafeler ve kıraathaneler sıklıkla arandı. Narkotimler, özel harekat polislerinin öncülük ettiği uygulamada 5 silah yakalanırken 15 aranan kayıp şahıs, 36 araması bulunan şahıs, cam silen 2 dilenci, 19 Suriyeli dilenci yakalandı. İlçenin 7 ayrı noktasında kurulan uygulamada ise 339 araç sorgulandı. Umuma açık 59 iş yeri, 15 internet kafe denetlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam