Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden Çocuklara Yaz Kampı

Diyarbakır büyükşehir Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği çocuk yaz kampı her hafta yenilenen gruplarla devam ediyor. 9-14 yaş arası kız ve erkek çocukların katıldığı kampta çocuklar hem tatil yapıyor hem de kişisel, fiziksel ve zihinsel

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden Çocuklara Yaz Kampı
Diyarbakır büyükşehir Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği çocuk yaz kampı her hafta yenilenen gruplarla devam ediyor. 9-14 yaş arası kız ve erkek çocukların katıldığı kampta çocuklar hem tatil yapıyor hem de kişisel, fiziksel ve zihinsel gelişmelerine katkı sunacak atölyelerde zaman geçiriyor.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün, 15 Haziran’da başlattığı 'Çocuk yaz kampı', 100 çocuğun katılımıyla Elazığ’ın Gezin beldesinde devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, geleneksel olarak sürdürdüğü çocuk yaz kampı uygulaması kapsamında dezavantajlı ve risk altında bulunan çocuklara birer hafta tatil yaptırıyor. Diş fırçası ve macunundan ayakkabıya, şort, tişörtten şapka, terlik, havluya kadar kullanılabilecek her malzemenin içinde bulunduğu bir çantayı kamp girişinde çocuklara veren Büyükşehir Belediyesi, hastalıklara karşı da bir hemşire ve sağlık aracını 24 saat çocukların hizmetine sunuyor.
Kampta kurulan konteynerlere yerleştirilen çocuklar, güne saat 07.30’da başlıyor. Kişisel temizliklerini yapan çocuklar, önce kahvaltı yapıyor sonra da mıntıka ve odalarını temizliyor. Bu uygulama ile çocukların tertipli ve düzenli olmaları sağlanıyor. Çocuklar saat 10.00’da kendileri için kurulan Kürtçe, akran, sanat, halk oyunları, akıl oyunları, toplumsal cinsiyet, çıtır felsefe ve drama atölyelerine gruplar halinde giriyor. Atölye çalışmaları eğitmenler eşliğinde her gün bir saat 45 dakika sürüyor.
Çocuklar, boş zamanlarını da langırt, masa tenisi, masa hokeyi, badminton, voleybol, basketbol gibi oyunlarla keyifli vakit geçiriyor. Kampta çocuklar için dört öğünlük menüler hazırlanıyor ve çocuklar düzenli ve sağlıklı bir şekilde besleniyor. Kampta çocuklar, 14.00-16.00 saatleri arasında iki ayrı havuzda zamanlarını yüzerek geçiriyor. Kampta, voleybol, futbol, basketbol gibi birçok dalda turnuvalar düzenleniyor, dereceye giren takımlara ödüller veriliyor.
Akşam yemeğinden sonra çocuklar, gece etkinliklerine katılıyor. Çocuklar, 6 gün tatil yaptıktan sonra yine götürüldükleri gibi otobüslere binerek Diyarbakır’a dönüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam