Dilci: “Ermeniler Türkiye’de Belge Topluyor”

Araştırmacı-Yazar Dr. Ejder Dilci, Türkiye’yi sözde ‘soykırım’la sıkıştırmaya çalışan Ermeni diasporasının; “toprak, sözde soykırımı tanıma ve tazminat taleplerinde” kullanılmak üzere Anadolu’da belge toplamaya başladığını söyledi. Ejder Dilci yaptığı açı

Dilci: “Ermeniler Türkiye’de Belge Topluyor”
Araştırmacı-Yazar Dr. Ejder Dilci, Türkiye’yi sözde ‘soykırım’la sıkıştırmaya çalışan Ermeni diasporasının; “toprak, sözde soykırımı tanıma ve tazminat taleplerinde” kullanılmak üzere Anadolu’da belge toplamaya başladığını söyledi. 
Ejder Dilci yaptığı açıklamada, Osmanlı döneminde Türkler cepheden cepheye koşarken Ermenilerin askerlik yapmadığını, ticaretle, sanatla, zanaatla uğraştığını belirterek, "O yıllarda Anadolu Türkleri aç ve sefilken Ermeniler en rahat, en huzurlu, en güvenli, en refah yıllarını yaşadılar. 1. Dünya Savaşında Osmanlı’nın zayıf anında fırsatçılık yaparak ABD, İngiltere, Fransa ve Rusya gibi ülkelerin piyonluğuna soyunan Ermeniler, cepheye gidemeyip evde kalan savunmasız kadınları, ihtiyarları, çocukları katlettiler. Bu büyük ihanet karşısında Müslümanlar şiddete şiddetle karşılık vermeye başlayınca Osmanlı Devleti, Ermenileri korumak için onları Suriye, Lübnan gibi eyaletlere zorunlu göçe tabi tuttu. Bu göç sırasında yollarda zarar görmemeleri için de kolluk kuvvetleriyle tedbir aldı” dedi.
Ermenilerin daha sonra göç ettikleri yerlerden de bir çok ülkeye dağıldığını söyleyen Dilci, "Yurt dışında oluşan Ermeni diasporası uzunca bir süredir sözde soykırımın kabul edilmesi çabasından ayrı olarak tazminat da talep ediyor. Bu konuda başta ABD Kaliforniya merkez olmak üzere Türkiye’ye karşı 100’e yakın dava açıldı. Türkiye aleyhine açılan bu davalar için milyonlarca dolarlık tazminat almayı hedefliyorlardı. Bu davalardan bazılarını kazandılar. Dava kazanan Ermenilere Fransız kökenli Aksa Sigorta, Ermeni iddialarını destekleyecek ve güçlendirecek şekilde sembolik olarak 10 biner Dolarlık ödeme yaptı. Hükümetin pasif tutumu ve dış politikadaki yanlışlıklar yüzünden cüret kazanan Ermeniler ayrıca Türkiye’de bile dava açtılar. Kozan’daki tarihi manastır üzerinde lehlerine tescil için Adana mahkemelerinde açılan davalar sürüyor” diye konuştu.
 
PAPANIN KONUŞMASI HIZ VERDİ
Dr. Ejder Dilci, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu davaları kazanmaları onları daha çok cüretlendirecek ve umutlandıracak. Papa’nın “Türkler soykırım yaptı “ çıkışından sonra asıl büyük davalar Amerika’da açılacak. Yine merkez Kaliforniya olmak üzere ABD’de 200-300 milyar dolarlık rakamlarla telaffuz edilen yeni davalar açılacak. Bunun altyapısını hazırlamak için de Türkiye’de bilgi ve belge topluyorlar. Bu çalışmaların yapıldığı bölgelerden biri de Osmanlı döneminde Ermenilerin mukim olduğu Saimbeyli (Haçin), Kozan (Sis) bölgesidir. Göç eden Ermenilerin torunları bu bölgelerden 19. ve 20. Yüzyılın başındaki dönemleri kapsayan bilgi ve belge devşirmeye hız verdi.”
 
"TÜRKİYE ACİLEN ÖNLEM ALMALI"
Araştırmacı-Yazar Dr. Ejder Dilci, Türkiye Hükümeti'nin acilen tedbir alması ve bu işin sıkı tutulması gerektiğini ifade ederek, "Ermeni tezinde sigorta rolüne soyunan Aksa Sigorta, ABD’de ödeme yaptığında Türkiye de Aksa’ya yaptırımlar uygulayabilirdi. Bu yapılmadığı gibi aksine bahsi geçen sigorta şirketinin Türkiye’deki cirosu giderek katlanıyor. İleride Amerikan Kongresi ‘soykırım’ı kabul etse de etmese de Türkiye aleyhtarı çalışmaların artarak devam edeceği görülüyor. Son 10 yılda dış politikada başarısız, komşularıyla sorunlu, yapayalnız kalmış bir Türkiye’nin önünde büyük sorunlar görünüyor. Bizi ve milletimizi üzen ‘içimizdeki İrlandalılar’ ve onların yoldaşları sahte aydınların koro halinde Türkiye aleyhindeki söylemleridir. ‘Türkiye tarihiyle yüzleşmelidir’ diyenlerin iyi niyetli olmadığı açıktır. Kendisiyle yüzleşmekten kaçınanların Türkiye’yi yüzleşmeye çağırma hadsizliği ve Türk tarihini yargılama cüreti kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti, Yüce Türk Milleti artık sırtından hançer yememelidir. Hem içeride hem de dışarıda asrın yalanına yalanına karşı harekete geçmelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler