Devriye görevi sırasında mayın patladı

Kilis’in Elbeyli ilçesinde, Türkiye-Suriye sınırında devriye görevi yapan ’Kobra’ adı verilen zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu araçta hasar oluştu.Bölgede tespit edilen patlamamış başka bir mayın ise imha edildi. Elbeyl

Devriye görevi sırasında mayın patladı

Kilis’in Elbeyli ilçesinde, Türkiye-Suriye sınırında devriye görevi yapan ’Kobra’ adı verilen zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu araçta hasar oluştu.

Bölgede tespit edilen patlamamış başka bir mayın ise imha edildi. Elbeyli ilçesine bağlı Çankallı köyü yakınlarında, yasa dışı geçişlerin önlenmesine yönelik çalışma yürüten askerler, Kobra adı verilen zırhlı araçla devriye görevi yaptığı sırada patlama meydana geldi. Askeri yasak bölgedeki geçiş sırasında meydana gelen patlamada, aracın sağ ön tekerleğinde hasar oluşurken, yaralanan olmadı.

Patlamanın ardından sınır hattında inceleme yapan askerler, aynı bölgeye yerleştirilmiş bir mayın daha bulunduğunu saptadı. Tespit edilen mayın, alınan güvenlik önlemlerinin ardından sınır hattına gelen Mayın ve El Yapımı Patlayıcıları Tespit ve İmha Timi tarafından kontrollü olarak patlatılarak imha edildi. Olayın ardından, güvenlik önlemlerinin artırıldığı bölgede mayınları döşeyen kişi ya da kişilerin belirlenmesine yönelik çalışma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler