Dereye düşen karaca böyle kurtarıldı!

Rize’nin Hemşin ilçesinde yapay gölete düşen 3 yaşındaki karaca AKUT tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon ile kurtarıldı.İlginç kurtarma operasyonu Rize’nin Hemşin ilçesinde gerçekleşti. İlçe merkezinde bulunan yaklaşık 20 metre derinlikteki göl

Dereye düşen karaca böyle kurtarıldı!

Rize’nin Hemşin ilçesinde yapay gölete düşen 3 yaşındaki karaca AKUT tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon ile kurtarıldı.

İlginç kurtarma operasyonu Rize’nin Hemşin ilçesinde gerçekleşti. İlçe merkezinde bulunan yaklaşık 20 metre derinlikteki gölete 3 yaşında olduğu tespit edilen bir karaca düştü. Vatandaşlar Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verirken, AKUT’tan da yardım istendi. Olay yerine giden 6 kişilik AKUT ekibi bot yardımı ile karacaya ulaşmayı başardı.

Kurtarma operasyonu sırasında ekip akıntıya kapılmamak için içerisinde bulundukları botu ağaca bağlamak zorunda kaldı. Yaklaşık 5 saat akıntıda mahsur kalan karaca bitkin bir vaziyette yarım saat süren başarılı bir kurtarma operasyonu ile bulunduğu yerden alınarak Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

AKUT gönüllüsü Şahin Kasapoğlu yaptığı açıklamada, “Milli Parklardan ihbar aldık. Olay yerine gittiğimizde karacayı bot ile kurtarmaya karar verdik. Yaklaşık yarım saat süren bir çalışma ile hayvanı kurtarmayı başardık” dedi.

Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen hayvanın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler