Depreminin 15. yılı

Düzce'de, 12 Kasım 1999'da meydana gelen depreminin 15. yıl dönümü dolayısıyla kentte çeşitli etkinlikler düzenlendi.Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, etkinlik öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 yıl önce yaşanan deprem felaketinde taş üstünde t

Depreminin 15. yılı

Düzce'de, 12 Kasım 1999'da meydana gelen depreminin 15. yıl dönümü dolayısıyla kentte çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, etkinlik öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 yıl önce yaşanan deprem felaketinde taş üstünde taş kalmayan kenti alt ve üst yapısıyla yeniden imar ettiklerini söyledi.

Karanlığa bürünen Düzce'yi yeniden aydınlattıklarını ve altyapıyı kuvvetlendirdiklerini belirten Keleş, kenti doğal gaz ile tanıştırdıklarını ve TOKİ ile iş birliği içinde binlerce vatandaşı ev sahibi yaptıklarını belirtti.

Depremin enkazından yeni bir Düzce doğduğunu, şehri ağaca, havuza, parka ve yeşile kavuşturduklarını ifade eden Keleş, "Sadece altyapı çalışmalarına önem vermedik. Düzce'mizin insanına da yeniden hayat verdik. Kenti sosyal belediyecilikle tanıştırdık. Konserler, konferanslar, sergiler düzenledik. Film platomuzu kurduk" diye konuştu.

Keleş konuşmasının ardından protokolle belediye meydanında açılan deprem fotoğrafları ile deprem sırasında kullanılan bazı arama kurtarma ekipmanlarının bulunduğu sergiyi gezdi.

Merkez Cedidiye Camisi'nde kılınan akşam namazının ardından, deprem şehitleri için mevlit okutuldu.

Ayrıca, Düzce Valisi Ali İhsan Su ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş, vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam