Deniz'i ilk defa gördüler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İstanbul Boğazı’nda vapur turu yapan ilköğretim öğrencileri gönlünce eğlendi. Birçoğu deniz ile ilk defa buluşan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Deniz Temiz Derneği (TURME

Deniz'i ilk defa gördüler
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İstanbul Boğazı’nda vapur turu yapan ilköğretim öğrencileri gönlünce eğlendi. Birçoğu deniz ile ilk defa buluşan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.
 
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) iş birliğiyle gerçekleşen ‘İstanbul Boğazı’ projesi kapsamında, yaklaşık bin öğrenci boğaz ile buluştu. Etkinlikte Sancaktepe, Sultanbeyli, Ümraniye, Fatih, Beykoz, Kağıthane, Gaziosmanpaşa ve Kadıköy’de bulunan okullarda öğrenim gören ilköğretim öğrencileri gönlünce eğlendi. Şarkılar eşliğinde oynayan çocuklara, izledikleri çizgi filmlerle de çevre bilinci kazandırılmaya çalışıldı. 
 
İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, bu sosyal sorumluluk projesinin geçen yılki gibi coşkulu geçtiğini belirterek, İstanbul'da denizi hiç görmemiş çocukları denizle buluşturduklarını söyledi. Yıldız, “Özellikle dezavantajlı bölgedeki çocuklarımızı yararlandırıyoruz. Çıkış noktamız İstanbul’da olduğu halde, İstanbul’da yaşadığı halde boğazı görmeyen İstanbul’da gemiye binmemiş çocuklarımızı gezdiriyoruz. Bugün ulusal bayram çocuklarımızın bayramı tam da çocuklarımızın istediği anlamda kutlayabilmek için böyle bir proje başlattık. Deniz temiz derneği buna öncülük yapıyor. Bizde il milli eğitim müdürlüğü olarak okullarda çocuklarımızı tespit ediyoruz. Yaklaşık bin civarında öğrencimizi boğazla buluşturmuş oluyoruz. Çocuklarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz o ışıltıyı, o heyecanı çocuklarda görmek insanı mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.
 
Deniz Temiz Derneği Genel Müdürü Akşit Özkural, ise uzun yıllardır bu tür projelere destek verdiklerini belirtti. Özkural, şöyle devam etti: “Amacımız çocukları denizle tanıştırmak. Hem de denizlerin korunması için neler yapılması gerektiğini onlara eğlenceli bir şekilde sunmaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle de çocuklarımızın eğlenceli bir eğitim ile buluşarak gelecekleri için çevreyi koruyan insanlar olarak yetişmesini sağlamaktır.”
 
Bir çoğu deniz ile ilk defa buluşan öğrenciler ise, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ında düzenlenen etkinlikte çok eğlendiklerini ve denizi görmekten büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler