Demokratik Toplum Kongresi Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Kurul toplantısı yapıldı.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongreye HDP milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Feleknaz Uca, Selma Irmak, DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle

Demokratik Toplum Kongresi Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Kurul toplantısı yapıldı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongreye HDP milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Feleknaz Uca, Selma Irmak, DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, eski milletvekili Sabahat Tuncel ve çok sayıda DTK delegesi katıldı. 
Saygı duruşu ile başlayan kongrede HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak ve DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle konuştu. 
Toplantıda ilk konuşmayı gerçekleştiren Dicle, Ortadoğu’da yaşanan savaşlara, Suriye’nin Kobani kentinde yaşananlara ve çözüm sürecine değindi. Günümüzde Ortadoğu’da devam eden savaşların kendilerince 3. Dünya Savaşı olarak adlandırıldığını, bu savaşın yaklaşık 25 yıldır devam ettiğini ve bir 25 yıl daha devam edebilecek nitelikte olduğunu aktaran Dicle, savaşlarda 2 kişinin her zaman karşı karşıya olduğunu dile getirdi.
Çözüm sürecini değerlendiren Dicle, sürecin çok kritik bir dönemden geçtiğini ve gerekli koşullarda gerekli adımların atılmadığını, tüm koşulları sağlıklı bir şekilde sağlayıp daha sağlam adımlar atıldığı halde daha başarılı bir sonuca varılacağının altını çizdi. 
DTK Genel Kurulu'nun 2 gün süreceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam