Demirtaş'tan Bahçeli'ye: "Haddinizi bileceksiniz"

Demirtaş, "Şunu herkes aklının bir köşesine yazsın. Onurumuz haysiyetimiz yani temsil ettiğimiz bütün kesimlerin bize emanet ettiği o irade asla sizin karşınızda boyun bükmez. Haddinizi bileceksiniz haddinizi. Önce siz haddinizi bileceksiniz" dedi. HDP Eş

Demirtaş'tan Bahçeli'ye: "Haddinizi bileceksiniz"
Demirtaş, "Şunu herkes aklının bir köşesine yazsın. Onurumuz haysiyetimiz yani temsil ettiğimiz bütün kesimlerin bize emanet ettiği o irade asla sizin karşınızda boyun bükmez. Haddinizi bileceksiniz haddinizi. Önce siz haddinizi bileceksiniz" dedi.
 
HDP Eşgenel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Mardin'in merkez ilçesi Artuklu Belediyesi'nin düzenlediği iftara katıldı.
 
İftara, Demirtaş'ın yanı sıra Milletvekili Selma Irmak, Süryanilerin Diyarbakır-Mardin Metropoliti Saliba Özmen, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin Müftülüğü vaizlerinden Ferhat Akkoyun ile vatandaşlar katıldı.
 
Demirtaş, iftar programında Mardin'deki hoşgörü ortamını örnek vererek, bu birlikteliğin bütün dünyaya örnek olmasını istedi.
 
Demirtaş konuşmasında en fazla barış ve kardeşlik için dua edenlerin Mardinliler olduğunu söyledi.
 
Dünyanın en zengin liderinin bugün Türkiye'yi yönettiğini ileri süren Demirtaş, devleti yönetenlerin halktan bir insanın olması gerektiğini söyledi.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bunun için bir fırsat olduğunu belirten Demirtaş, "Karşımızda iki aday yok. Tek anlayış var. Bu anlayışa göre devlet kutsaldır. Bu anlayışa göre devlet babadır. Döver de söver de. Bizim anlayışımıza göre devlet hizmetkardır, hizmetçidir. Biz bu anlayışı oturtana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eleştirilerine cevap veren Demirtaş, "Bakın birileri bizim adaylığımız için meşru değildir diyor. Ben özellikle sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun buna cevap vermesini bekliyorum. Halen bekliyorum dünden beri suskunluğunu koruyor kendisini aday gösteren bir genel başkan bizim için bunların adaylığı meşru değil diyor. YSK'nın bunların adaylığını iptal etmesi lazım diyor. Şimdi sayın İhsanoğlu susuyor halen cevap vermiş değil merak ediyorum ne diyecek kendisi katılıyor mu bu görüşe. Kendisi aynen kendi genel başkanı gibi mi düşünüyor katılmıyor mu? Bana bunları açıklaması lazım, böyle susarak olmaz biz merak ediyoruz ne düşünüyor. Çünkü birileri bize ancak köleliği laik görüyor. Bunlar diyor bizim kapıcımız olabilir, temizlikçimiz olabilir, mahallemizde bakkal olabilir itirazımız yok ama cumhurbaşkanı adayı olamaz kafa bu işte bunlara göre bizim yerimiz" dedi.
 
Adayları İhsanoğlu'nun bu konuda bir şeyler söylerlerse kendilerinin de bir cevaplarının olduğunu belirten Demirtaş, "Şunu herkes aklının bir köşesine yazsın. Onurumuz haysiyetimiz yani temsil ettiğimiz bütün kesimlerin bize emanet ettiği o irade asla sizin karşınızda boyun bükmez. Haddinizi bileceksiniz haddinizi. Önce siz haddinizi bileceksiniz. Biz Türkiye toplumunun aydınlık geleceği için halklarımızın özgürlüğü için canımızdan vazgeçeriz. Siz tırnağınızdan vazgeçmezsiniz sizin kıymetiniz değeriniz bu kadardır işte" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler