Davutoğlu'ndan Bayram mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Türkiye olarak bir yandan bölgede yaşanan dramın son bulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz, diğer yandan iç savaştan etkilenen kardeşlerimizin yaralarını sarmaya gayret ediyoru

Davutoğlu'ndan Bayram mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Türkiye olarak bir yandan bölgede yaşanan dramın son bulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz, diğer yandan iç savaştan etkilenen kardeşlerimizin yaralarını sarmaya gayret ediyoruz. Kapımızı, soframızı, en önemlisi de yüreğimizi, kalbimizi kardeşlerimize açıyoruz" dedi. 
Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başbakan Davutoğlu, "Aziz vatandaşlarım, ülke olarak, millet olarak, bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah tekrarına erdirsin ve Kurban Bayramı hac vazifesini ifa etmek için mukaddes beldelerde bulunan hacılarımız başta olmak üzere bütün milletimize, bütün insanlığa hayırlı olsun. Bayramlar, sevgi, kardeşlik, barış, dayanışma ve paylaşma gibi evrensel insani değerlerin en çok tezahür ettiği ilahi armağanlardır. Sevinç ve mutluluk günü olan bayramı ne yazık ki buruk bir acıyla birlikte yaşıyoruz. Bölgemizde çok sancılı bir dönem yaşanıyor. Özellikle güney sınırımızda yaşanan olağanüstü gelişmeler, her geçen gün daha sıkıntılı bir hal alıyor. Suriye’de yaşanan iç savaş ve sonrasında ortaya çıkan terör yüzyıllar boyu birlikte yaşadığımız en yakın komşularımızı, akraba ve kardeşlerimizi çok zor bir durumda bıraktı. Suriye'de 4 yıl içinde 20 bine yakını çocuk olmak üzere 200 binden fazla insan çatışmalarda hayatını kaybetti. 7 milyon civarında insan yurdundan yuvasından koparıldı ve göç etmek zorunda bırakıldı. Bugün sadece Türkiye’de misafir ettiğimiz mülteci sayısı 1.5 milyonu geçti" ifadesini kullandı.


Birçok devletin bölgede yaşanmakta olan bu insanlık dramına kayıtsız kaldığını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye, insanlığın, vicdanın sınandığı bu zorlu süreçte topraklarını komşularına açtı, her türlü imkanını seferber etti. Devletimizle birlikte aziz milletimiz, tarihi misyonuna uygun bir hamiyetperverlikle bir kez daha mazlumlara gönlünü açtı ve sahip çıktı. Yüce Rabbimiz merhameti, adaleti, paylaşmayı esas alan hamiyet sahibi milletimizi ve devletimizi daima payidar eylesin. Türkiye olarak bir yandan bölgede yaşanan dramın son bulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz, diğer yandan iç savaştan etkilenen kardeşlerimizin yaralarını sarmaya gayret ediyoruz. Kapımızı, soframızı, en önemlisi de yüreğimizi, kalbimizi kardeşlerimize açıyoruz. Bu bayram vesilesiyle yine hem ülkemizin hem de Suriye’nin, Irak’ın, Myanmar’ın, Gazze’nin, Nijer’in, Somali’nin yetimlerine, yoksullarına, muhtaçlarına el uzatacağımızdan, yardım edeceğimizden, bayram sevincini bir nebze olsun o kardeşlerimize de ulaştıracağımızdan eminim." 
"Yaşanan gelişmeler, güçlü bir Türkiye’ye sadece 77 milyon vatandaşımızı değil büyük acılar yaşayan bölgemizin de, insanlığın da büyük ihtiyaç duyduğunu gösteriyor" diyen Davutoğlu, "Demokrasimizin ekonomimizle birlikte güçlenmesi, devletimiz ile vatandaşlarımız arasındaki ihtilaf alanlarının hükümetimiz eliyle en aza inmesi ve özellikle Çözüm sürecinin ardından hamdolsun ki ülkemiz temel meselelerini büyük ölçüde hal yoluna koydu. Allah’ın izniyle bütün kazanımlarımıza sahip çıkacağız ve bulunduğumuz seviyeden geriye tek bir adım atmayacağız. Türkiye bugün, demokrasi kültürüyle, güçlü ekonomisiyle, milletçe tahkim ettiğimiz birlik ve beraberlik duygusuyla, gücünü paylaştığı bölge için iyi bir numune ve umut kaynağıdır. Ülke olarak bu hasletlerimizi ve imkanlarımızı artırmaya devam edeceğiz. 62. Hükümet olarak güçlü ve yeni Türkiye’yi inşa yolunda gece gündüz çalışacağımızdan herkesin emin olmasını dileriz" ifadelerine yer verdi.
Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti: 
"Bütün amacımız 81 vilayetimizin, istisnasız 77 milyon vatandaşımızın huzur ve mutluluğunu sağlamak, komşu ve akrabalarımız başta olmak üzere bütün insanlığın mutluluğuna hizmet etmektir. Mukaddes kurbanın sembolize ettiği mananın bizden istediği de budur. En üstün varlık olan insanın hukukunu korumak ve savunmak bizim için mukaddes bir vazifedir. Milletimizden şu iki hususu özellikle rica ediyorum; trafiğe çıkacak olan vatandaşlarımız lütfen araçlarını dikkatli kullansınlar ve trafik kurallarına uysunlar. Yine bayramda dostlarımızı, yakınlarımızı ve özellikle büyüklerimizi, yaşlıları ihmal etmeyelim.Bu vesileyle tüm milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, bölgemizde ve dünyanın her köşesinde zulüm yerine adaletin hâkim olmasını temenni ediyor, aziz milletimize en derin sevgi ve selamlarımı sunuyorum." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler