Davutoğlu: Edirne Dendiğinde Gözümüz Dolar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Türkiye'nin her yerini kuşattığını ifade ederek "Biz Türkiye'nin sadece bir bölgesine hitap etmeyiz. Edirne dendiğinde gözümüz dolar, Hakkari dendiğinde gözümüz dolar." dedi. Davutoğlu, Erzurum'un ardından Kars'ta dü

Davutoğlu: Edirne Dendiğinde Gözümüz Dolar
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Türkiye'nin her yerini kuşattığını ifade ederek "Biz Türkiye'nin sadece bir bölgesine hitap etmeyiz. Edirne dendiğinde gözümüz dolar, Hakkari dendiğinde gözümüz dolar." dedi.
 
Davutoğlu, Erzurum'un ardından Kars'ta düzenlenen İl Kongresi'nde konuştu. 12 sene boyunca bir an bile rüyalarından Türkiye'nin hiçbir şehrinin kaybolmadığını söyleyen Davutoğlu, "AK Parti hareketinin farkı şu; AK Parti mensuplarının Edirne dediğinde gözü dolar, Hakkari dediğinde gözü dolar, Kars dediğinde gözleri dolar, Muğla, Hakkari, Rize dediğinde gözleri dolar. Çünkü her yeri kuşatırız biz. Biz Türkiye'nin sadece bir bölgesine hitap etmeyiz." diye konuştu.
 
Tüm siyasilere üslup konusunda daha ılımlı olmaları için çağrıda bulunduğunu hatırlatan Davutoğlu şöyle devam etti: "Sayın Bahçeli ne zaman döndü, bizi ihanetle suçladı işte o zaman sınırlarını aştı, haddini aştı. Biz her yerde bu bayrağı dalgalandırırken 'sadece vatanımızın her karesinde değil' Orta Asya'da, Orhun Anıtları'nda dalgalandırırken, Afrika içlerinde, Irak'ta, Somali'de, Gazze'de, Filistin'de dalgalandırırken zulme sessiz kalanlar bize ihanet gibi bir bir yaftayı yapıştırma cüretini gösteremezler. 1999 ile 2002 yılları arasında hükümette kim vardı? Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ve şimdiki CHP geleneğinin o zaman da aynı çizgide olan DSP ve Ecevit. Peki o yıllarda Türk parasının değeri neydi? IMF'nin en küçük memuru bile devletten ve Bahçeli'den hesap sormuyor muydu? Devlet onurunu korumak, slogan atmakla olmaz. Al bayrağın, Türk lirasının değerini korumakla olur. İşte biz o kara döneme son verdik. Bundan sonra namerdin kapısında borç dilenmeyen bir Türkiye olacak. Yeni Türkiye'nin ayak sesleri geliyor. Hiçbirimiz el öptürtmeyeceğiz, hepimiz milletin elini öpeceğiz. Buradan bütün valilerimize ve memurlarımıza sesleniyorum: Devlet el öptürmez. Çünkü biz, insanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz."
 
Bahçeli'den bundan sonra ifadelerine dikkat etmesini rica edeceğini kaydeden Davutoğlu, "Bir daha bu devlete, bu al bayrağa, bu devletin para birimine onur kazandırmış olan AK Parti kadrolarına konuşurken, dikkat edeceksin, dikkat." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler