Davanın böylesi! Çay bardakları lekeli çıkınca...

Aydın'da satın aldığı bulaşık makinesinden beklediği verimi alamayınca dava açan ev hanımı Sevim Üçgül, bir yıl süren hukuk mücadelesini kazandı. Tüketici mahkemesi sıfatıyla davaya bakan 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nin hakimi, bulaşık makinesinin kullan

Davanın böylesi! Çay bardakları lekeli çıkınca...
Aydın'da satın aldığı bulaşık makinesinden beklediği verimi alamayınca dava açan ev hanımı Sevim Üçgül, bir yıl süren hukuk mücadelesini kazandı. Tüketici mahkemesi sıfatıyla davaya bakan 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nin hakimi, bulaşık makinesinin kullanıldığı evde yaptığı keşfin ardından, makinenin 1140 lira olan bedelinin yasal faizleriyle Üçgül'e ödenmesine karar verdi.
 
Efeler ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi Sevim Üçgül, dört yıl önce 1440 TL'ye bulaşık makinesi satın aldı. Servisin makineyi evine kurmasının ardından yıkadığı bulaşıkların temiz yıkanmadığını ve tabak ve bardakların zarar gördüğünü fark eden ev hanımı Üçgül, servisi arayarak şikayetini iletti. Evine beş kez servis gelmesine rağmen sorun çözülmedi. Üçgül, bunun üzerine 1 Aralık 2013 tarihinde Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne müracaat ederek firmadan şikayetçi oldu. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, firmayı ve ürünü kusurlu bulup zararın karşılanmasına karar verdi. Ancak, firma bu karara itirazda bulundu. Bunun üzerine Üçgül, yaklaşık 600 lira daha harcayıp Aydın 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, 9 Aralık 2013 tarihinde dava açtı. 
 
BULAŞIK MAKİNESİNİN KULLANILDIĞI EVDE KEŞİF
 
Tüketici Mahkemesi sıfatıyla Aydın 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi, Üçgül'ün evinde keşif yapıp, makineyi ve bulaşık yıkama şeklini yerinde gördü. Mahkeme, keşfin ardından kararını verip, bulaşık makinesinin 1440 lira olan bedelinin dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faizleriyle birlikte Üçgül'e ödenmesine karar verdi. Hakim ayrıca, ayıplı ürün olan bulaşık makinesinin davalı firmaya iade edilmesi, keşif masrafı ve bilirkişi ücreti gibi tüm giderlerin de söz konusu firmadan alınıp Üçgül'e ödenmesine  karar verdi.
 
Hukuk mücadelesini kazanan Üçgül, "Makineyi alırken en pahalı olanını tercih ettik. 500-600 TL'ye de bulaşık makineleri vardı. Ama firma yetkilileri, en güzel ve kaliteli ürünün bizim aldığımız model olduğunu söyledi. İkna olduk. Ancak, makine eve kurulduktan sonra çıkan tabak ve bardakların halini görünce bunu aldığımıza pişman olduk. Evde makinede yıkandıktan sonra çıkan çay bardağı ile misafirlere çay ikramında bulunmak istedim ancak o bardaktan çay içen olmadı. Yaşadığım durumu yaptığım çay servisinde, hakim dahil herkes keşif sırasında gördü. Türk adeletine güvendiğime pişman olmadım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam