D. Karadeniz'de 22 gölet

Trabzon DSİ 22. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları sonrasında başlatılan ve 2016-2019- yılları arasında yapılacak olan 1.071 gölet kapsamındaki Göl-Su-2 projeleri içerisinde yer alan 22 y

D. Karadeniz'de 22 gölet
Trabzon DSİ 22. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları sonrasında başlatılan ve 2016-2019- yılları arasında yapılacak olan 1.071 gölet kapsamındaki Göl-Su-2 projeleri içerisinde yer alan 22 yeni gölet, yatırım programına girdi.
 
Toplam yatırım bedeli 251 Milyon TL olan göletler sayesinde 558 700 dekar zirai tarım arazisi sulanmış olacak. Bayburt, Gümüşhane ve Giresun’da yapılacak olan 22 yeni göletin isimleri ise şu şekilde:
 
BAYBURT: Aydıntepe Erikdibi Göleti, Pınargözü Göleti, Merkez Aydıncık Göleti, Çımağıl Göleti, Dövmekaya Göleti, Sarımeşe Göleti, Soğukgöze Göleti.
 
GİRESUN: Alucra Aktepe Göleti, Tepeköy Göleti, Çamoluk Akyapı Göleti, Alısız Göleti, Gücer Göleti,
 
GÜMÜŞHANE: Kelkit Ağılköy Göleti, Deredolu Göleti, Gültepe Göleti, Şiran Arıtaş Göleti, Ceviz Göleti, Çakırkaya Göleti, Çevrepınar Göleti, Karatepe Göleti, Yayla Göleti ve Yeşildağ göleti.
 
atasu-baraji.jpg
 
demirozu-baraji.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam