Cumhuriyetten başka açılım yok

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, en büyük açılımın Türkiye'de 29 Ekim 1923 yılında Atatürk tarafından yapılan Cumhuriyet açılımı olduğunu belirterek, ''Biz Türkiye'de Cumhuriyet'ten başka bir açılım bilmiyoruz ve bundan başka

Cumhuriyetten başka açılım yok

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, en büyük açılımın Türkiye'de 29 Ekim 1923 yılında Atatürk tarafından yapılan Cumhuriyet açılımı olduğunu belirterek, ''Biz Türkiye'de Cumhuriyet'ten başka bir açılım bilmiyoruz ve bundan başka açılımı da kabul etmiyoruz'' dedi.

Şükrü Tandoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel merkezi Ankara'da olan derneğin 52 ilde şubesi, 32 ilde ise temsilciliği bulunduğunu, hedeflerinin yurt çapındaki muharip gazileri bir çatı altında toplamak olduğunu belirtti.

Kendileri için önemli olanın cumhuriyet, cumhuriyet rejimi olduğunu ifade eden Tandoğan, ''Cumhuriyet rejimi de halel gelecek hiçbir şeyi kabul etmez. En büyük açılım Türkiye'de 29 Ekim 1923 yılında Atatürk tarafından yapılan Cumhuriyet açılımıdır. Bu Cumhuriyet açılımı kişiyi yurttaş yapmıştır, ümmeti de ulus yapmıştır. Bizi karanlıktan aydınlığa yöneltmiştir. Cumhuriyet açılımı bir çağdaşlaşma, medeniyet yolunda yol alma açılımıdır. Biz Türkiye'de Cumhuriyet'ten başka bir açılım bilmiyoruz ve bundan başka açılımı da kabul etmiyoruz'' diye konuştu.

Bu nedenle görevlerinin Cumhuriyet'i korumak, Cumhuriyet rejimine karşı hareketlere mani olmak olduğunu söyleyen Tandoğan, ''Biz gaziler olarak zaten Cumhuriyet için savaş meydanlarında hayatlarımızı ortaya koymuş insanlarız. Dolayısıyla bu nedenle Cumhuriyet'e zarar gelmesini istemeyiz'' dedi.

-''TOPLUMUN BİZE SAHİP ÇIKMASINI İSTİYORUZ''-

Gazileri maddi yönden iyileştirme çalışmaları yapıldığını, ancak yeterli olmadığını belirten Tandoğan, ''Bugün gazilerimizin yüzde 90'ından fazlası köylerde ve kırsal alanda yaşayan, yoksulluk sınırı altında geliri olan kimselerdir. Bunların hayatlarını en iyi şekilde idame ettirebilmeleri için bize şeref aylığı veriliyor. Fakat bu şeref aylığı günümüz koşullarına uygun değil. Bunun yükseltilmesini istiyoruz'' diye konuştu.
Tandoğan, çeşitli ortamlarda bunun yükseltilmesi için mücadele ettiklerini, fakat bugüne kadar muvaffak olamadıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Bu sene aylıklara 8 lira 20 kuruş artış oldu. Biz bu 8 lira 20 kuruşu telaffuz dahi etmek istemiyoruz. Şeref aylıklarının, insanca yaşayabilme miktarına getirilmesini arzu ediyoruz. Bizim gazilik unvanımız, kahramanlık, cesaret ve feragat gibi hasletlerimiz sadece bize ait unvanlar değildir. Bunlar Türk toplumunun unvanlarıdır. Bunlara Türk toplumunun sahip çıkması lazım. Biz bu toplum için gazi olduk. Şehitlerimiz bu toplum için şehit oldular. Dolayısıyla toplumun bize sahip çıkmasını isteriz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler