Çocuklar kendi Karagöz ve Hacivat’ını yaptı

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Ümraniye Belediyesi, çocukların Geleneksel Türk Tiyatrosu’nu öğrenmeleri için Karagöz ve Hacivat gösterisi düzenledi. Gösterinin ardından kendi Karagöz ve Hacivat’ını yapan çocuklar doyasıya eğlen

Çocuklar kendi Karagöz ve Hacivat’ını yaptı
Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Ümraniye Belediyesi, çocukların Geleneksel Türk Tiyatrosu’nu öğrenmeleri için Karagöz ve Hacivat gösterisi düzenledi. Gösterinin ardından kendi Karagöz ve Hacivat’ını yapan çocuklar doyasıya eğlendi.
 
On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Ümraniye Belediyesi, vatandaşlara Ramazan ve orucun maneviyatını yaşatmak için çalışmalarına devam ediyor. Etkinlikler kapsamında çalışmalarına devam eden Ümraniye Belediyesi, Ümraniye Meydan’da çocukların Geleneksel Türk Tiyatrosu’nu öğrenmeleri ve eğlenmeleri için tarihi gölge oyunlarından Karagöz ve Hacivat gösterisi düzenledi. Tarihi gölge oyununu izlemek için bebeklerini de alarak gelen aileler dikkat çekerken, Karagöz ve Hacivat gösterisinde çocuklar ve aileleri doyasıya eğlendi. Karagöz ve Hacivat oyununun ardından çocuklara Geleneksel Türk Tiyatrosu ile Karagöz ve Hacivat’ın önemi ve tarihimizdeki yeri anlatıldı. Sahneye çıkartılan çocuklara Karagöz ve Hacivat’ın nasıl yapıldığı da anlatıldı. Yapımının anlatılmasının ardından çocuklar hoca eşliğinde kendi oyuncaklarını yaptı.
 
Babasıyla birlikte Karagöz ve Hacivat oyununu izlemeye gelen 11 yaşındaki İrem Dündar, “Karagöz ve Hacivat komik biraz, güzel bir gösteri oldu. Ben çok beğendim. Hikayelerini okudum, onlar da çok güzeller” dedi.
 
Kızını Karagöz ve Hacivat gösterisini izlemeye getiren Erdal Dündar, “Bu düzenlenen programlar çok güzel bir amaca hizmet ediyor. Ama bizler sürekli olarak çalıştığımız için çocuklarımızı devamlı olarak getiremiyoruz. Çocuklarımızı alsalar daha iyi bir çalışma olur. Bu sıkıntılar yüzünden biz çocuklarımızı sadece bir gün getirebiliyoruz. Belediyeye bu çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim” diye konuştu.
 
Çocuğuyla gelerek çok mutlu olduğunu dile getiren Murat Sami, “Çocuklarımızın geçmişi öğrenmesi belediyenin bize sunmuş olduğu güzelliklerden diyelim. Yani bu Ramazan ayında yapılması sayesinde çocuklarımızla eğleniyoruz vakit geçiriyoruz. Burada eğlenerek orucumuzu tamamlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler