"Çocuk evlendirilebilir" açıklaması mahkemelik oldu!

Kocaeli Kadın Platformu üyesi kadınlar, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ’küçük çocuklarla evlenilebileceği’ yönündeki açıklamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.Kocaeli Kadın Platformu üyesi kadınlar, Sosyal Do

"Çocuk evlendirilebilir" açıklaması mahkemelik oldu!
Kocaeli Kadın Platformu üyesi kadınlar, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ’küçük çocuklarla evlenilebileceği’ yönündeki açıklamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Kocaeli Kadın Platformu üyesi kadınlar, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan “6 yaşındaki çocuklarla evlenilebilir” açıklaması hakkında suç duyurusunda bulundu. Sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesi önüne gelen yaklaşık 20 kadın, Yıldız’ın açıklamasını ellerindeki pankartlar ve attıkları sloganlar ile protesto etti.

Grup adına bir basın açıklaması yapan Meliha Kaplan, “Nureddin Yıldız aralıksız olarak gerici açıklamalara devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ‘6 yaşındaki çocuk evlendirilebilir’, ondan önceki hafta ise ‘Kadın spiker izlemek caiz değildir’ dedi. Bu açıklamalarına devam edeceğini biliyoruz. Ancak biz bugün gericilere ve kadın düşmanlarına meydan bırakmayacağımızı söylemek için geldik. Bugün suça teşvik eden Yıldız hakkında suç duyurusunda bulunmaya geldik. Eğer bugün Türkiye’de bu kadar çocuk tacizi, çocuk evlilikleri, kadın katliamları yaşanıyorsa bu gericilerin ve kadın düşmanlarının yüzündendir. Bizler de bugün Kadın Platformu olarak, Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi, suç duyurusunda bulunacağız. Biz bu gericilerin ve kadın düşmanlarının suç işlediğini söylemek için buradayız” dedi.

Basın açıklamasının ardından adliye binasına giriş yapan kadınlar, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam