Çikolata yerine pestil ikram edin

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkan Yardımcısı Baki Kara, bayramlarda ve özel günlerde Gümüşhaneliler'in misafirlerine çikolata ikramının artık Pestil-Köme ile değiştiğini belirterek, Pestil ve Köme'nin tanıtımı için destek ist

Çikolata yerine pestil ikram edin

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkan Yardımcısı Baki Kara, bayramlarda ve özel günlerde Gümüşhaneliler'in misafirlerine çikolata ikramının artık Pestil-Köme ile değiştiğini belirterek, Pestil ve Köme'nin tanıtımı için destek istedi.

Kara, yaptığı açıklamada GİKDER olarak bayramlarda ve özel günlerde pestil, köme sektörünün canlanmasını sağlamak için kampanya başlattıklarını belirterek, “Gümüşhane'nin dışarıya açılmasında büyük öneme sahip olan, şehrimizin ihracatın da, istihdamında ve tanıtılmasında büyük rol oynayan Kuşburnu ve pestilin ilimizde ve tüm Gümüşhaneliler tarafından her alanda benimsenmesi ve desteklenmesi gerekmektedir.

GİKDER olarak, amacımız Bayramlarda ve özel günlerde vatandaşlarımızın Gümüşhane'nin öz kültürü olan pestil, köme ve pestil tatlısı gibi yüzde 100 yerli üretim olan ve Gümüşhane'nin ekmek kapısı olan Pestil sektörünü hem canlandırmak hem de hali hazırda var olan ikram adetini bir anlamda tam olarak Gümüşhane'ye özgü bir hale getirmek istiyoruz.

Her vatandaşımızın bu konuya duyarlı olmasını temenni ediyoruz. Adana için nasıl pamuk önemliyse, Rize için çay ne anlam ifade ediyorsa, Giresun ve Ordu için fındığın önemi neyse, Marmara Bölgesi için zeytin ve ayçiçeği ne kadar önemliyse biz Gümüşhane halkı için de Kuşburnu ve pestil de o kadar önemlidir” dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam