Çiftçiye önemli 31 mayıs uyarısı

Arazisini sulamak için kaçak elektrik kullanan çiftçiler sayaç taktırmazlarsa elektriksiz kalacaklar... Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde en kurak bahar mevsimlerinden biri yaşanırken, tarlasını sulamak için kaçak elektrik kullanan çiftçiler, 31 Mayıs’a kadar

Çiftçiye önemli 31 mayıs uyarısı

Arazisini sulamak için kaçak elektrik kullanan çiftçiler sayaç taktırmazlarsa elektriksiz kalacaklar...

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde en kurak bahar mevsimlerinden biri yaşanırken, tarlasını sulamak için kaçak elektrik kullanan çiftçiler, 31 Mayıs’a kadar sayaç taktırmazlarsa elektriksiz kalacak.
 
Dicle Elektrik tarafından elektrik dağıtım hizmeti verilen illerdeki çiftçiler, tarlasını kayıt dışı olarak açtığı kuyulardan kaçak elektrik ile çektikleri bedava yeraltı suyu ile sulamaya başladı.
 
Gerek Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığı, gerek bilim insanları ve bölgenin enerji şirketinden yapılan tüm çağrılara rağmen çiftçi, ürün çeşidini değiştirmeyerek susuz bölgede sulu tarım yapma ısrarından vazgeçmedi.
 
Çİftçiler, büyük miktarda elektrik enerjisi harcayan motopomplar ile yer yer yaklaşık 700 metre yeraltından su çekerek tarlalarına ektikleri pamuk veya mısırı suluyorlar. Kaçak elektrik ile yapılan bu sulama yüzünden hem yeraltı sularını tükeniyor, hem de motopomplar çok yüksek miktarda elektrik çektiği için bölgede, hatta ülke genelinde salınımlara bağlı olarak enerji kalitesi düşüyor, sık sık kesintiler yaşanıyor.
 
ENERJİ ŞİRKETİNDEN ’31 MAYIS SON GÜN’ UYARISI
 
Yüksek miktarda suya gereksinim duyan pamuk ve mısır gibi tarımsal ürünleri ekmekte ısrarcı davranan çiftçilere Dicle Elektrik Dağıtım’dan önemli bir uyarı geldi.
 
Bölgenin enerji şirketinden yapılan açıklamada, elektrik enerjisi ile tarımsal sulama yapan çiftçilerin 31 Mayıs tarihine kadar sayaç taktırarak, kullandıkları enerjiyi kayıt altına almaları gerektiği hatırlatıldı.
 
Şanlıurfa’da düzenlenen ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanı sıra çiftçi temsilcileri ile enerji şirketinin üst düzey yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda, tarımsal sulama yapan çiftçilerin dönüm bazlı olarak elektrik bedeli ödemesi yönünde önemli bir karar alınmıştı.
 
Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, alınan bu karara göre çiftçilerin ancak sayaç taktırmaları halinde dönüm bazlı elektrik parası ödeme imkanından yararlanabileceğine dikkat çektiler.
 
Yetkililer, alınan bu karara rağmen çiftçilerin sayaç taktırma konusunda çok da istekli davranmadıklarını belirterek, "2016 yılı için yapmış olduğumuz kampanya kapsamında elektrik ile sulama yapan çiftçilerimizin indirimden faydalanabilmeleri için Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvurmaları, abonelik işlemlerini yaptırmaları ve sayaç taktırmaları gerekmektedir. Alınan karar uyarınca 31 Mayıs tarihine kadar sayaç taktırmayan ya da sayaç taktırmak için başvuruda bulunmayan çiftçilerin elektriklerinin kesin olarak kesileceğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Vakit geç olmadan çiftçilerimizin sayaç taktırmak üzere Dicle Elektrik Dağıtım’a başvurmaları gerekmektedir" dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler