Nazımiye’de İstifa Şoku: Cafer Kırmızıçiçek CHP'den Ayrıldı
Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde iki dönemdir Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında Belediye Başkanlığı görevini yürüten Cafer Kırmızıçiçek, siyasi kariyerinde kritik bir karar aldı. Yazılı bir açıklama yayımlayan Kırmızıçiçek, 7 Haziran genel seçimleri sürecinde HDP’yi destekleme kararı aldığını belirterek, partisinden resmen istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketinde yaşanan bu gelişme, bölge siyasetinde geniş yankı uyandırdı.
Bağımsız Olarak Devam Edecek
İstifasının ardından görevini bağımsız olarak sürdüreceğini ifade eden Kırmızıçiçek, ilçeye hizmet etme noktasında kararlılık mesajı verdi. Nazımiye halkına hitaben yaptığı açıklamada, bugüne kadar halkın değerlerini çiğnemediğini ve bundan sonra da bu değerlerin savunucusu olmaya devam edeceğini vurguladı. Halkın çıkarlarını her şeyin üzerinde tutacağını belirten Kırmızıçiçek, siyasi bir bağ olmaksızın projelerine odaklanacağını ifade etti.
"Dersim’i Hak Ettiği Yere Getireceğiz"
Kırmızıçiçek, açıklamasının sonunda ilçenin ve bölgenin geleceğine dair vizyonunu da paylaştı. Nazımiye ve Dersim’i kalkındırma mücadelesinde halktan aldığı güçle daha büyük başarılara imza atacağına inandığını belirten Belediye Başkanı, daha demokratik ve halkçı bir çalışma modeli yürüteceğinin altını çizdi. Bu kararın ardından belediye meclisindeki dengelerin nasıl değişeceği ise merak konusu oldu.
