CHP'den KPSS eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, “Devlette hak ederek bir kadroya girme şansını bu sınavlara bağlayan, yüzde 97 vatandaşımız hayal kırıklığı yaşıyor. 375 bin öğretmen olduğu göz önüne alındığında, sınavlara girenlerin ancak yüzde 1,

CHP'den KPSS eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, “Devlette hak ederek bir kadroya girme şansını bu sınavlara bağlayan, yüzde 97 vatandaşımız hayal kırıklığı yaşıyor. 375 bin öğretmen olduğu göz önüne alındığında, sınavlara girenlerin ancak yüzde 1,5’u devlette kamu görevlisi olarak atanıyor” dedi.

CHP sözcüsü Koç, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Koç, parti denetmenliği çerçevesinde Ankara’da köylere gittiklerini, mahallelere gittiklerini belirterek, yoksulluk ve işsizliğin ön planda olduğunu söyledi. Koç, “Türkiye’nin ekonomide yeterli büyümeyi sağlayamadığını hepimiz biliyoruz. Bunun istihdama olumsuz etkisi de her geçen gün ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

AK Parti döneminde Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın kadük edildiğini iddia eden Koç, “İlk çıkarıldığında siyasette kim erk kullanıyorsa, o gücün dışında hak edenin göreve gelmesi için konulmuş bir düzenlemeydi. AKP iktidarı döneminde maalesef bu da tarumar edildi. AKP eş, dost birinci halkadan kendi yakınlarını ön plana alarak, siyasette kendi yandaşlarına kadro ulufesi dağıtmayı kendisine görev bilmiş durumda” şeklinde konuştu.

Son 12 yılda KPSS’ye giren kişi sayısının 20 milyona yakın olduğunu söyleyen Koç, şunları kaydetti:

“610 bin kişi devlet memuru olarak atanabiliyor. Atamaların 375 bini öğretmen kadrosuna oluyor. Devlette hak ederek bir kadroya girme şansını bu sınavlara bağlayan, yüzde 97 vatandaşımız hayal kırıklığı yaşıyor. 375 bin öğretmen olduğu göz önüne alındığında, sınavlara girenlerin ancak yüzde 1,5’u devlette kamu görevlisi olarak atanıyor. Binlerce gencin iş umutları bir başka bahara kalıyor ya da AKP yetkilisinin yani şu andaki devlet partisinin bir kartvizit tavsiyesine kalıyor.”

KPSS imtihanına girip başarılı olup atanamayan 20 gencimizin intihar ettiğini kaydeden Koç, "Torpil iddiaları gündeme taşındı. Devlet memurunda torpil, yer değiştirmede torpil, istifa sonrası dönüş işlemlerinde, mahalli idarelere zabıta ve itfaiye alımında torpil, işçi alımında torpil, Adalet Bakanlığı’na memur alımında torpil, ek ödeme veren kurumlara geçişte torpil” ifadelerini kullandı.

Koç, bir toplumun hukuksuzluk, güvensizlik, adaletsizlik ile çürüyeceğini kaydederek, “Bazı bakan ve milletvekillerinin akrabaları, arkadaşları KPSS’yi kazanamamalarına rağmen, hüllelerle devlet memuru yapıldılar" iddiasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam