Cezanın böylesi! 2 Liralık bisküviye...

Bursa’da yaşlı bir kadına 2 liralık bisküvi çaldığı iddiası ile verilen 11 ay 20 günlük hapis cezasını Yargıtay bozdu. Sanık avukatı Saygun Çelebi, Yargıtay’ın bozma ilamını ise sosyal paylaşım sitesinden duyurdu.Bursa’da 2012 yılında pazardan iki liralık

Cezanın böylesi! 2 Liralık bisküviye...

Bursa’da yaşlı bir kadına 2 liralık bisküvi çaldığı iddiası ile verilen 11 ay 20 günlük hapis cezasını Yargıtay bozdu. Sanık avukatı Saygun Çelebi, Yargıtay’ın bozma ilamını ise sosyal paylaşım sitesinden duyurdu.

Bursa’da 2012 yılında pazardan iki liralık iki adet bisküvi çaldığı gerekçesiyle 70 yaşındaki "unutkanlık" hastası Gülsun A’ya yerel mahkeme tarafından 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Kararda, cezanın paraya çevrilmesi ya da ertelenmesi talepleri de reddedildi. Müvekkilinin demans (unutkanlık) hastası olduğunu, 2 lira değerindeki bisküviyi kasıt olmaksızın almış olabileceğini ifade eden sanığın avukatı Saygun Çelebi, yerel mahkemeden mal varlığının araştırılmasını istemiş, ancak talebi yerinde görülmedi. Çok sayıda küçükbaş hayvanı, 100 dönüm çiftliği ve iki halk otobüsü sahibi olan bir aileden olan Gülsün A’nın, pazar tezgahından 2 bisküviyi alırken yakalanarak gözaltına alındığında üzerinden 2000 lira nakit para çıktı. Gülsun A’nın ailesi "unutkanlık" ya da "bunama" olarak bilinen demans hastası olduğunu mahkemeye iletti. Bisküvilerin bulunduğu tezgahın sahibi de yaşlı kadından şikayetçi olmadığı halde kamu davası açıldı.

Yargıtay, Bursa’da unutkanlık hastalığı olan 70 yaşındaki kadının pazar tezgahından 2 bisküvi çaldığı iddiasıyla yerel mahkeme tarafından verilen 11 ay 20 günlük hapis cezasını, çalınan malın değersiz olduğu gerekçesiyle bozdu. Yargıtay’ın bozma ilamını sanığın avukatı Saygun Çelebi, sosyal paylaşım sitesinden duyurdu.

Yargıtay 13.Ceza Dairesi söz konusu davayı bozma gerekçesini şöyle açıkladı:

"Somut olayda müştekiye ait tezgahtan sadece 2 liralık bisküvileri çalmak isterken yakalanan sanık hakkında hırsızlık suçunun konusunu oluşturan malın değerinin az olması ve sanığı neticeye götüren kastının da fiili gibi 2 adet bisküviye yönelik bulunması nedeniyle sanık hakkında TCK’nın 145. maddesinin uygulanıp uygulanmayacağının karar yerinde tartışılması, bozmayı gerektirmiş, sanık Gülsun A’nın müdafiinin temyiz itirazı bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan, hükmün açıklanan nedenle tebliğ nameye uygun olarak bozulmasına karar verildi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam