Cezaevinden izinli çıktı, adam öldürdü

Malatya'da geçen salı günü yol ortasında bir kişiyi tabancayla vurarak öldüren 70 yaşındaki Hasan Hüseyin V.’nin, eşini yaralamaktan dolayı hükümlü olduğu ve tutuklu bulunduğu Trabzon Yarı Açık Cezaevi’nden izin alarak Malatya’ya gittiği ortaya çıktı 31 M

Cezaevinden izinli çıktı, adam öldürdü
Malatya'da geçen salı günü yol ortasında bir kişiyi tabancayla vurarak öldüren 70 yaşındaki Hasan Hüseyin V.’nin, eşini yaralamaktan dolayı hükümlü olduğu ve tutuklu bulunduğu Trabzon Yarı Açık Cezaevi’nden izin alarak Malatya’ya gittiği ortaya çıktı
 
31 Mart günü Barguzu semtinde Hasan Hüseyin V., arkadaşı olan işçi emeklisi 62 yaşındaki Mehmet Cantürk’ü tabancayla vurarak öldürdü. Olay yerinden kaçmak isteyen cinayet zanlısı, kısa bir süre sonra polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Zanlı işlemlerinin tamamlanmasının ardından önceki gün çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Son dönemde bastonla gezdiği belirtilen cinayet zanlısı Hasan Hüseyin V.’nin, 1970’li yıllarda bir kadının öldürülmesi olayına karıştığı ve aftan yararlanıp tahliye olduğu öne sürüldü. Hasan Hüseyin V.’nin, yaklaşık 4 yıl önce de karısını bıçakla ağır yaraladığı gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve bir süre kaldığı Rize’deki cezaevinden kısa süre önce Trabzon Yarı Açık Cezaevi’ne gönderildiği belirlendi. Cezaevinden 5 gün izin alan Hasan Hüseyin V.’nin olaydan 4 gün önce Malatya’ya gittiği tespit edilirken, olayın olduğu gün ise saat 18.00’de otobüsle Trabzon’a gitmeyi planladığı, ancak yola çıkmayıp cinayeti işlediği ifade edildi.
 
EVİNDE KAHVE İÇMİŞ
 
Zanlının, öldürdüğü Cantürk’le samimi arkadaş olduğu, olay günü evine giderek kanser hastası olan eşinin yaptığı kahveyi içtiği belirlendi. Cantürk’ün evde olmaması üzerine ticari taksiyle o sırada bulunduğu kahvehaneye gittiği öğrenilen zanlının, taksi şoförünü kahvehaneye yollayıp “Seni çağırıyorlar” dedirttiği, çağrı üzerine sokağa çıkan Cantürk’ü henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucu tabancayla vurarak öldürdüğü ifade edildi. Cantürk’ün, zanlıya, cezaevinden çıktıktan sonra harçlık verdiği ve konuşması için de cep telefonunu kullandırdığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam