Cevatpaşa Ortaokulu’nda Baba Destek Eğitimi Programı

Milli Eğitim Bakanlığı ve AÇEV işbirliği ile yapılan Baba Destek Eğitim Programı (BADEP) Cevatpaşa Ortaokulu'nda devam ediyor. Geçtiğimiz yıl başlayan BADEP, babalardan gelen yoğun istek üzerine bu yıl da iki grup halinde gerçekleştiriliyor. Pazartesi ve

Cevatpaşa Ortaokulu’nda Baba Destek Eğitimi Programı

Milli Eğitim Bakanlığı ve AÇEV işbirliği ile yapılan Baba Destek Eğitim Programı (BADEP) Cevatpaşa Ortaokulu'nda devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl başlayan BADEP, babalardan gelen yoğun istek üzerine bu yıl da iki grup halinde gerçekleştiriliyor. Pazartesi ve Salı günleri 19.00-21.30 saatleri arasında yapılan eğitimden babalar çok yararlandıklarını ve sonuç almaya başladıklarını söylediler. Eğitimi programını yürüten Cevatpaşa Ortaokulu Rehber Öğretmeni Özcan Erbakan, eğitimin toplam 14 hafta sürdüğünü, haftada bir gün eğitim yapıldığını, babaların öğrendiklerini bir hafta boyunca evde eş ve çocukları ile deneyerek grupla paylaştıklarını belirtti. Özcan Erbakan, "Çocuğun sorumluluğunun genelde annededir, ancak baba eğer çocukla ilgilenirse potansiyelini daha iyi kullandığına dair birçok bilimsel çalışma var. Bu nedenle babalarla çalışıyoruz. Ailede tutum birliği önemli olduğu için annelerle de iki oturum yapılıyor" dedi.

Eğitime toplam 42 babanın katıldığını belirten Erbakan, "Bireylerin değiştiğinde Çanakkale'nin ve toplumun değişecektir. Programımız Halk Eğitim Merkezi onaylı ve eğitim sonunda babalara belge verilecek. Çalışmaya desteklerini esirgemeyen Cevatpaşa Ortaokulu Müdürü Davut Yılmaz'a da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Cevatpaşa Ortaokulu’nda Baba Destek Eğitimi Programı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler