Çenesi Ve Cildi Bacağından Alınan Dokularla Onarıldı

 Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi doktorları, Türkiye’de ve dünyada yapılması zor olan bir uygulamayı başarılı bir şekilde gerçekleştirerek, yıllardır tedavi bekleyen kadın hastayı sağlığına kavuşturdu.  Araştırma Ha

Çenesi Ve Cildi Bacağından Alınan Dokularla Onarıldı
 Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi doktorları, Türkiye’de ve dünyada yapılması zor olan bir uygulamayı başarılı bir şekilde gerçekleştirerek, yıllardır tedavi bekleyen kadın hastayı sağlığına kavuşturdu. 
 
Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ile Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyelerinin ortaklaşa yürüttüğü cerrahi operasyonla kadın hastanın yeni bir hayata adım atması, benzer rahatsızlıklardan dolayı tedavi bekleyen hastalara da umut oldu. 
 
Ameliyatla ilgili MKÜ'den yapılan açıklamada, “Hastamız dilinin bir kısmını, çene kemiğini ve komşu cilt bölgesini tutmuş kötü huylu bir tümör nedeniyle ameliyat edildi. Dolayısıyla dilinin ve çenesinin yarısı ile tutulmuş olan cilt bölgesi alındı. Bununla birlikte boyundaki lenf bezleri temizlendi. Ameliyat bölgesinde oluşan geniş doku defekti hastanın sol bacağından alınan kemik ve cilt parçası ile onarıldı. Bu şekilde tümörün tamamının temizlenmesi ve bunun sonucunda meydana gelen fonksiyonel ve kozmetik kaybın onarılması en iyi şekilde gerçekleştirilmiş oldu” denildi. 
 
Cerrahi müdahalenin önemine de vurgu yapılan açıklamada, “Vücudun bir bölümünde meydana gelen bu tür doku kayıplarının vücudun başka bir bölgesinden alınan ve serbest flep adı verilen dokular ile onarılması işlemi Türkiye’de ve hatta dünyada belirli merkezlerde gerçekleştirilebilen ve çok özel bir bilgi, eğitim ve titiz bir ekip çalışması gerektiren operasyonlardır. Bu ameliyatlar hastanemizde de başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir” diye belirtildi.
 
Ameliyat, Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi KBB Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri; Prof. Dr. Ertap Akoğlu, Yrd. Doç. Dr. Cengiz Çevik, Op. Dr. Özge Berber ve Arş. Gör. Dr. Sait Çolak ile Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Temel tarafından gerçekleştirildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler