Canlı Bombayı aradı mı?

Terör saldırısı şüphelisi: Canlı bombaları tanımıyorum!

Canlı Bombayı aradı mı?
Canlı bombalara refakat ettiği iddia edilen Rıza Çoşkun tutuklanan 9 kişiyi tanımadığını söyledi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 45 kişinin ölümü ile sonuçlanan terör saldırısı sonrası gözaltına alınan ancak emniyet sorgusunda susma hakkını kullanan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Rıza Çoşkun’nun savcılık sorgusunda saldırı esnasında saldırganlara refakat ettiği iddiasını kabul etmediği öğrenildi.

Havalimanı saldırısında 6 ay önce yine IŞİD soruşturması ile gözaltına alınıp bırakılan Çoşkun'un canlı bomba saldırısını gerçekleştiren teröristlerin kendisini Pendik’te ziyaret ettiği iddialarına da yanıt verdi. Çoşkun'un canlı bombaları tanımadığını ve kendisini ziyaret etmediklerini söylediği öğrenildi.

Havaalanı saldırısından sonra gerçekleşen ilk operasyonda 13 kişi ile birlikte gözaltına alınan Çoşkun , İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde susma hakkını kullanmış, 3 Temmuz 2016 tarihinde Bakırköy Adalet Sarayı’ndaki savcılık sorgusunda ifade vermişti.

CANLI BOMBAYI ARAYAN ANKESÖRLÜ TELEFON KARTI ARACINDA BULUNDU

Sorgusunda kendisi ile birlikte aynı suçlamalarla tutuklanan Selman S. ile birlikte inşaat ve emlak işi yaptığını söyleyen Rıza Çoşkun, 10 yıldır İstanbul’da yaşadığını, illegal yollardan yurt dışına çıkış yapmadığını söylediği belirtildi. Geçmişinde Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları’nda faaliyetlerde bulunduğu bilgisi veren Rıza Çoşkun, havaalanı saldırısını gerçekleştiren teröristle olaydan bir gün önce telefonla görüştüğü iddiasını kabul etmediği öğrenildi. Çoşkun'un canlı bomba saldırısını gerçekleştiren teröristlerden biriyle görüşülen ankesörlü telefon kartının aracında bulunmasına ilişkin olarak da, “Şarjım bitmişti, ankesörlü telefonla arama yapmak için kartımı sokarken bu kartı içinde buldum. Bulduğum kartı takıp arama yapmadım. Öylece aracımın içinde kaldı. Bahse konu kart bana ait değildir” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

‘BEN SALDIRIDA BULUNANLARA REFAKAT ETMEDİM’

Saldırıyı gerçekleştiren canlı bombaların kendisini Pendik’te ziyaret ettiği iddiasını da kabul etmeyen Rıza Çoşkun, “Beni Pendik’te ziyarete gelmediler. Şahıslarla ben görüşme yapmadım. Pendik’e niçin geldiklerini bilmem. Ben Atatürk Havalimanı saldırısını gerçekleştiren canlı bombaların hiçbirini tanımıyorum. Hiçbir zaman yüz yüze gelmedim, herhangi bir yardımda bulunmadım. Ben saldırı esnasında saldırıda bulunanlara refakat etmedim. Bu tarafta iftarda olduğum için telefonum baz istasyonunda o şekilde görünmüştür” dediği öğrenildi. 

Kendisi ile birlikte gözaltına alınan şüphelilerden 9 kişiyi tanıdığını belirten Çoşkun'un “IŞİD terör örgütüyle herhangi bir bağlantım yoktur. Ancak Enver A., Suriye’ye gidip geldiği için birkaç ay beni gözaltına almışlardı. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

SALDIRIYA İLİŞKİN GÖZALTINA ALINAN 37 KİŞİ DE TUTUKLANMIŞTI

Rıza Çoşkun'un gözaltına alındığı 13 kişi ile birlikte 3 Temmuz 2016 tarihinde “Silahlı terör örgütü üyeliği” ve “Tasarlayarak adam öldürmeye iştirak” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 4 Temmuz 2016 tarihinde ise 17 kişi, “Silahlı terör örgütü üyeliği”, 10 Temmuz 2016 tarihinde de 7 kişi, “Silahlı terör örgütü üyeliği” ve “Tasarlayarak adam öldürmeye iştirak” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutuklanan 37 kişiden 15’ü Türk, 1’i Çeçenistan doğumlu haymatlos (vatansız) 21’i ise ise yabancı uyruklu şahıslardan oluşuyordu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam