Çanakkale Zaferi Kurtuluş savaşına maya çaldı

Trabzon Belediye Meclis üyesi ve Mimar Hatice Öztürk 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Öztürk Mesajında şu ifadelere yer verdi;Çanakkale Savaşları, 100 yıl önce kahramanlıkların tarihimize altın harflerle yazıldığ

Çanakkale Zaferi Kurtuluş savaşına maya çaldı

Trabzon Belediye Meclis üyesi ve Mimar Hatice Öztürk 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Öztürk Mesajında şu ifadelere yer verdi;

Çanakkale Savaşları, 100 yıl önce kahramanlıkların tarihimize altın harflerle yazıldığı, ardında binlerce ibretlik hikayeler bırakan, yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir. Çanakkale Savaşları; bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için yapılan, kutsal destan savaşlara birer örnektir.

Çanakkale Savaşlarının unutulmaz kahramanı, Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal’in başarısı ileride başlayacak Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kaynağı oldu. Türk bağımsızlık savaşının temelleri, Çanakkale sularında, Conkbayırında ve Anafartalar’da atılmış, bu zaferler Türk Kurtuluş Savaşına maya çalmıştır. Çanakkalede 250 binin üzerinde askerimiz şehit düştü. Hepimizin yakınları, dedelerimiz mutlaka bu destanın içinde yer almıştır.           

Çanakkale Destanı Türk gücünü dünyaya bir daha duyuran, tarihe ‘ÇANAKKALE GEÇİLMEZ’ sözünü yazdıran büyük bir destandır. Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları, Mehmetçik, kısıtlı imkanlara ve bütün olumsuzluklara rağmen, içindeki vatan sevgisi ve iman gücüyle, yüce Allahın(cc) yardımıyla Çanakkale Zaferini kazanıp Büyük Türk Ulusuna hediye etmişlerdir. Bugün özgür olarak yaşadığımız bu topraklara çok kolay sahip olmadığımızın bilinciyle verilen mücadeleyi gençlerimize, evlatlarımıza anlatmalı, öğretmeli, varolan değerlerimizin kıymetini bilmeliyiz.

18 Mart Çanakkale Zaferini 100.cü yılında saygıyla yad edip, Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, şehit düşen askerlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Aziz Ruhları Şad olsun.Allah Millet olarak bizleri tekrar böyle acılardan ve imtihanlardan korusun.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler