Cami nöbeti cezası verilen kadının hayatı değişti

Cami nöbeti cezası tutan yaşlı kadının yaşadığı olayın basına yansıması sonrası hayatı değişti.

Cami nöbeti cezası verilen kadının hayatı değişti

Manisa'da ödeyemediği para cezası cami nöbetine çevrilen 82 yaşındaki Fatma Sazan, olayın basına yansımasının ardından hem cezadan kurtuldu, hem de evi baştan aşağı yenilendi.


Manisa'nın Soma ilçesinde, bir kavgayı ayırmak isterken değnekle bir kişiye vurduğu iddiasıyla 3 bin liralık para ceza alan; ancak ödeme gücü olmadığı için cami nöbeti tutan 82 yaşındaki Fatma Sazan, yapılan haberlerin ardından cezadan kurtulmuştu. 82 yaşındaki Sazan'ın evi de, ilçe belediyesinin destekleriyle baştan sona yenilendi.


EVİ BAŞTAN SONA YENİLENDİ

Soma ilçesinde, bir kavgayı ayırmak isterken değnekle bir kişiye vurduğu iddiasıyla 3 bin liralık para ceza alan ve ardından da 3 bin liralık para ceza alan 82 yaşındaki Fatma Sazan, İhlas Haber Ajansı (İHA)'nın duyurduğu olay sonrasında gündem olmuştu. Olayların ardından, 82 yaşındaki yaşlı kadının borcu, Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin girişimleriyle ödenmişti. Fatma Sazan'ın yüzü de evininde yenilenmesiyle gülmeye başladı. Yaşlı kadının tek odası ve mutfağı bulunan evi, Soma Belediyesinin destekleriyle baştan sona yenilendi.


"ELEŞTİRİYORUM BÖYLE BİR KARARI"

Fatma Nine, Karamanlı Mahallesi Zeytinli Sokaktaki yenilenen evinde AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ile birlikte Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi ağırladı. Özdağ ve beraberindekiler mahalleye girerken davul zurnalarla karşılandı.

82 yaşındaki kadının elini öpen ve halini hatırını soran AK Özdağ, "Ben her gün her sabah Manisa yerel ve ulusal gündemini medya aracılığıyla takip ediyorum. Bir sabah Fatma Teyzenin Manisa Soma'da bir olaya karıştığını küçük bir kavgayı ayırmak istediğini ve bir kişiye değnekle vurduğu için hapis cezası aldığını ve hapis cezasının da karşılığı olarak para cezası aldığını ve ödeyemediğini ödeyemeyince de yargının kendisini bir camide bekçilik yapması gerektiğini söylüyorlar. Her sabah evinden çıkarak camiye giderek camide nöbet tutuyordu. Oradaki imama da imza vererek denetime tabi olmuş oluyor. Tabi bu yargının kararı saygı duyarız. Ben katılmıyorum böyle bir karara. Eleştiriyorum böyle bir kararı. Bu kararı yargı kendi içerisinde değerlendirecektir. 82 yaşına gelmiş bir teyzenin para cezası, parasını ödeyememesi ardından da camide nöbet cezası verilmiş olmasını gönlüm kabul etmiyor, etmedi de zaten. Hemen Soma'daki Belediye başkanımız Hasan Ergene'yi aradım, hemen devreye girdi. Teyzemizin para cezası ödendi. Ardından da teyzemiz evine geldi ama evinin de iyi olmadığını öğrendik. Belediyemiz devreye girdi hemen tadilat ve tamiratını yaptılar." dedi.


"ALLAH YAPANLARDAN RAZI OLSUN"

Fatma Sazan ise çok mutlu olduğunu dile getirerek, belediye tarafından alınan buzdolabı ve çamaşır makinesi sürprizi ile de büyük sevinç yaşadı. Her şeyinin baştan sona yenilendiğini belirten Fatma Nine, "Allah yapanlardan getirenlere götürenlere, binlerce kez razı olsun. Başımızdakilere Allah ömür versin. Bugünleri de gördüm" dedi.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise Fatma Ninenin tüm sorunlarının çözüldüğünü, mahalledeki diğer ihtiyaç sahibi kişilerinde evlerinin onarılacağını söyledi. Ergene, bu kişilere belediyenin sosyal yardımlarını da ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.









 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler