Çadırda yaşam mücadelesi...

Adana’nın Kozan ilçesinde evi yandıktan sonra 3 eşi ve 7 çocuğu ile çadırda yaşayan koca, yetkililerden yardım bekliyor. İlçeye bağlı Eskimantaş Mahallesi, Sarılar mevkisinde geçen yılın mayıs ayında evi yanan ve hiçbir eşyası kalmayan Adil Gök (58), 3 eş

Çadırda yaşam mücadelesi...
Adana’nın Kozan ilçesinde evi yandıktan sonra 3 eşi ve 7 çocuğu ile çadırda yaşayan koca, yetkililerden yardım bekliyor.
 
İlçeye bağlı Eskimantaş Mahallesi, Sarılar mevkisinde geçen yılın mayıs ayında evi yanan ve hiçbir eşyası kalmayan Adil Gök (58), 3 eş ve 7 çocukla aynı çadırda yaşam mücadelesi veriyor.
 
Adil Gök, 2014 yılının Mayıs ayında ormanda çalışırken elektrik kontağından kaynaklanan bir arıza nedeniyle evinde yangın çıktığını belirterek, “Küçük eşim beni arayarak durumu bildirdi. Bu arada itfaiye ekiplerine haber vermişler. Tabi itfaiye gelene kadar elle hortumlarla müdahale edilmiş fakat başarılı olunamamış. Evimizden hiçbir şey kurtaramadık. Evimizde hiçbir şeyimiz kalmadı. Elbiselerimiz dahi kalmadı hepsi kül oldu. Dostlarımız bizlere yardım etti. Onlardan faydalandık. Kaymakamlığa müracaatımızı yaptık. Belediyeye müracaatımızı yaptık. Kaymakamlık bize işiniz Ankara’dan yapılır dedi fakat bir sonuç alamadık. Evimiz hala yapılmadı. Çok mağdur durumdayız. 3 eşim ve 3 eşimden toplam 7 çocuğumla çadırda oturuyoruz” dedi.
 
3 eş ve 7 çocukla aynı çadırda yaşamanın çok zor olduğunu belirten Gök, “Evimiz yok barkımız yok. Devletimizden yardım bekliyoruz. Devletimizin bizlere bir çare olarak evimizin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
 
Adil Gök’ün büyük eşi Emine Gök de (51), “Evimiz yandı çok zor durumdayız. Evimizde bulunan eşyalarımızın hepsi yandı. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Devletimizden, büyüklerimizden yardım bekliyoruz” dedi.
 
Gök’ün küçük eşi Fatma Kallıkçı (47) ise, “Evimiz yandı hiçbir şey kurtaramadık. Kendi imkanlarımız ile çırpındık. Ama evimizin çevresinde başka ev olmadığı için yakınımızda başka ev kimse olmadığı için yardıma koşan olmadı. İtfaiye gelene kadar evimiz tutuştu yandı. Devletimiz bizlere yardım etmediği için biz de mecburen çadırda yaşıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam