Bütün organları ters doğdu!

Tekirdağ’da 32 haftalıkken doğan ve bütün organlarının ters olduğu anlaşılan Buğlem bebek, 2 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Buğlem bebek, 26 Nisan 2015 tarihinde Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da faaliyet gösteren Özel Star Medica Hastanes

Bütün organları ters doğdu!
Tekirdağ’da 32 haftalıkken doğan ve bütün organlarının ters olduğu anlaşılan Buğlem bebek, 2 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuştu.
 
Buğlem bebek, 26 Nisan 2015 tarihinde Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da faaliyet gösteren Özel Star Medica Hastanesinde doğdu. 32 haftalıkken doğumu gerçekleşen Buğlem bebek, organları ters, kalbi ve hayati fonksiyonları durmuş bir şekilde dünyaya geldi. Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde yaşayan Serap Gürel ve Sinan Gürel çiftinin üçüncü çocuğu Buğlem bebek, hastanenin yeni doğan ünitesinde mekanik vantilasyon solunum cihazına bağlanarak tedavi altına alındı. Buğlem bebek 8 haftalık tedavinin ardından kendine gelerek sağlığına kavuştu.
 
Baba Sinan Gürel, bebeğinin sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Bebeğimiz 2 aydır yoğun bakımda. Şu an durumu iyi bugün kısmet olursa taburcu olacağız. Bebeğimizin sorunu erken doğum ile beraber organlarının ters olması. Doğum sırasında kalbi durmuştu yapılan tedavilerin ardından bugün durumu iyi" dedi.
 
"HAYATİ FONKSİYONU YOKTU"
 
Bebeğin dünyaya geldiğinde hayati fonksiyonlarının durduğunu belirten Star Medica Hastanesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzman Doktor Mersiye Salihoğlu, "Bebek 26 Nisan 2015 tarihinde 32 haftalıkken sezaryen ile dünyaya geldi. Bebek doğduğunda hiçbir hayati fonksiyonu yoktu. Uzun ve zorlu bir canlandırma tedavisinin ardından hayata döndürüldü. Daha sonra yeni doğan bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Doğuştan bebeğin bütün organları yer değiştirmişti. Bebek yoğun bakım ünitesinde mekanik vantilasyon denilen solunum cihazına bağlanarak tedavisi başladı. Erken doğum olduğu için bebeğin bağışıklık sistemi çok zayıf olduğu için akciğerlerinde de enfeksiyon vardı. 8 hafta boyunca uzun ve zorlu bir tedavi geçirdi. Zaman zaman kötüleşmeler oldu bebeğin durumunda. Yaptığımız tedavilere bebek olumlu yanıt verdi. 2 aylık bir tedavinin ardından bugün sağlıklı bir şekilde taburcu edildi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler