Bursa haber: Babasını öldüren adamdan ilginç ifade

Mahkemeye neden geldiğini bilmiyormuş

Bursa haber: Babasını öldüren adamdan ilginç ifade
Bursa’da baltayla ilk olarak köpeğini, ardından da babasını doğrayan sanık, savunmasında mahkemeye neden geldiğini bilmediğini söyledi.

Olay, 10 Şubat Çarşamba günü Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Tatkavaklı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, şizofreni hastası olduğu ileri sürülen Mustafa Umutlu (47), evde kimsenin olmadığı bir sırada eline bir balta alarak, bahçedeki köpeğe saldırdı. Köpeği öldüren Umutlu’yu, gürültü üzerine dışarı çıkan Lütfi Umutlu (76) bir türlü sakinleştiremedi. Yaşanan arbede sırasında Mustafa Umutlu, elindeki baltayla babasına da saldırdı. Komşuların 155’i araması üzerine kısa sürede olay yerine gelen emniyet ekipleri, Lütfi Umutlu’nun kanlar içindeki cesedini buldu. Kaçarken görülen Mustafa Umutlu, kendisine yaklaşan polisleri görünce üzerine mazot döküp yakmak istedi. Asayiş ekipleri, havaya ateş ederek şaşırttığı zanlıya biber gazı sıkarak yaklaşabildi.

"BABAM SAĞDIR"

Umutlu’nun duruşması Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. ’Yakın akrabayı öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası istenilen Umutlu, "Ben buraya neden geldiğimi bilmiyorum. Savunmamı yapacak durumda eğilim. Babamı öldürdüğüm ile ilgili bilgi soruyorsunuz. Babam sağdır. Sağ olmasa kimlikte görülmez. Rahatsızlığım olup olmadığımı bilmiyorum ama şu anda kalçamda bir ağrı var. Bir olay daha hatırlıyorum. Babama baltayla vurdum" dedi.

Duruşma, ileri bir tarihe ertelenirken mahkeme heyeti, Umutlu’nun akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp İhtisas Kurumu’ndan gelecek raporu bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam