Bugün rahat yaşıyorsak şehitlerimiz sayesinde

Trabzon Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti topraklarında bugün Ay Yıldızlı Bayrağımız altında rahatça yaşıyorsak bu Çanakkale’de

Bugün rahat yaşıyorsak şehitlerimiz sayesinde

Trabzon Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti topraklarında bugün Ay Yıldızlı Bayrağımız altında rahatça yaşıyorsak bu Çanakkale’de şehit olan koca yürekli, aslan parçası şehitlerimiz sayesindedir.
Onların yazdığı destan nice 100 yıllarda konuşulacak ve hiç unutulmayacak bir kahramanlık destanıdır’
dedi.

Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Aktürk açıklamasına şu şekilde devam etti:

Çanakkale Savaşları, milletimizin kahramanlığını ve var olma azmini perçinlediği gibi; vatan toprağına karışan aziz şehitlerimiz, hem canlarıyla bedel ödedikleri istiklal ve istikbal ruhunu, hem vatanın, milletin, bayrağın, devletin ve dinin geleceğini ve hem de Türk-İslam Âleminin o dönemde kararan ufuklarını aydınlattılar.

Çanakkale’de vücut bulan ruh dimdik ayakta kaldı, aynı zamanda Çanakkale Gazisi olan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde, aziz milletimiz aynı asalet ve kahramanlıkla Milli Mücadeleyi gerçekleştirmişti. İşte bu ruh, kanla ve irfanla kurulan cumhuriyetin temeli olmuş, işgal ve istila altındaki mazlum müslümanların emperyalizme karşı verdiği hürriyet mücadelesine umut olmuş ve bir asır önce yaşanan bu destan, önümüzdeki asırları da aydınlatacak olan kutlu bir miras olmuştur.

RAHMET… MİNNET… ŞÜKRAN…

Bu vesileyle, Çanakkale’den Sarıkamış’a, Yemen’den Galiçya’ya, Milli Mücadele’den Kıbrıs’a ve Terörle Mücadeleye kadar; vatanın ve milletin bekası için can veren aziz şehitlerimizin ve ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizin asil hatırları önünde saygıyla eğiliyor, dualar ediyor, rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Millet varlığına şeref katan, nesillere örnek olan ve başımızın tacı olan kıymetli Gazilerimize de sağlık, huzur, mutluluk ve uzun ömürler diliyorum.
“Ne mutlu Türküm diyene!"

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler