Bu okulda hiç zil çalmıyor

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki ilkokulda uygulanan ’Zilsiz Okul Projesi’, ilgi çekiyor. Öğrenciler ve veliler, teneffüs ve ders zilinin çalmamasına alıştıklarını söylüyor.Cumhuriyet’in ilanından önce medrese olarak hizmet veren ve 1904 yılından beri ilk

Bu okulda hiç zil çalmıyor

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki ilkokulda uygulanan ’Zilsiz Okul Projesi’, ilgi çekiyor. Öğrenciler ve veliler, teneffüs ve ders zilinin çalmamasına alıştıklarını söylüyor.

Cumhuriyet’in ilanından önce medrese olarak hizmet veren ve 1904 yılından beri ilkokul kapsamında eğitim öğretim hayatına devam eden Alemizade İlkokulu, ’Zilsiz Okul Projesi’ ile dikkat çekiyor. 2013-2014 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen projeyle okuldan bu yıl hiç zil sesi duyulmadı.

İlk günlerde yadırganan sessizlik, ilerleyen günlerde öğrencilerin ve öğretmenlerin alışmasıyla sıkıntısız biçimde projenin yürümesini sağladı. Teneffüs saatleri geldiğinde, öğretmenler, öğrencileri uyarıyor ve ders saati geldiğinde de yine öğretmenler, öğrencileri toplayarak sınıflara girmelerini sağlıyor. Yıl sonuna yaklaşıldığı şu günlerde öğrencilerin artık zilsiz okullarına alıştığı gözleniyor.

Okul ile aynı ismi taşıyan Alemizade Camii ile aynı bahçe duvarını paylaşan 157 öğrencili Alamizade İlkokulu’nun Okul Aile Birliği yöneticileri ve bazı öğrenci velileri, okulda zil çalmamasından dolayı sıkıntı yaşanmadığını söyledi. Veliler, “Okulumuzda zil çalmıyor. Okulumuz cami ile iç içe. Özellikle cuma namazı saatlerinde okulun melodili zil sezi namazı olumsuz etkiliyordu. Zaten birbirlerine yakın olan okullardaki zil sesleri karışıyor, ses kirliliği yaşanıyordu. Bu uygulama iyi oldu. Öğretmenler, öğrencileri yönlendiriyor, öğrenciler de sorumluluk sahibi oluyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam