Bu okul engellilere engel değil

Ordu’nun Ünye ilçesinde asansör bulunan tek okul Meçhul Asker Ortaokulu’nda, engelli öğrenciler merdivenler engel olmadan her katta eğitim görebiliyorÜnye Meçhul Asker Ortaokulu Müdürü Seçkin Öbaş, ilçede 81 yıldır eğitim öğretime devam eden okulda engell

Bu okul engellilere engel değil

Ordu’nun Ünye ilçesinde asansör bulunan tek okul Meçhul Asker Ortaokulu’nda, engelli öğrenciler merdivenler engel olmadan her katta eğitim görebiliyor

Ünye Meçhul Asker Ortaokulu Müdürü Seçkin Öbaş, ilçede 81 yıldır eğitim öğretime devam eden okulda engelli öğrenci ve personel ile engelli vatandaşların kullanımı için asansörü devreye soktuklarını söyledi.

Engellilerin kullanımı için asansörün yapıldığını belirten Önbaş, şunları dile getirdi:

“Meçhul Asker Ortaokulu 1933’ten bu yana gelen kurumsal kimliği ile Ünye ve civarının en eski ortaokullarından. İki yıl önce yeni binamıza geçtiğimizde, yönetmeliğin getirdiği hükümlülükler çerçevesinde bazı iyileştirmeler yapıldı. Özellikle engelli öğrencilerimizin binanın her yerine ulaşmalarıyla ilgili iyileştirmeler yaptık. Bugün okul bahçemize giren veya sınava gelen engelli öğrencilerimiz okulun her yerine asansör sayesinde rahatlıkla ulaşabiliyor."

Asansöre akbil sistemi kurduklarını belirten Önbaş, “Asansörümüze de akbil sistemi taktırdık. Engelli öğrencilerimiz veya o anda ortopedik sıkıntısı olan öğrencilerimiz asansörü kullanıyorlar. Öğrencilerimizin hareketliliği ve öğrencilerin güvenliği açısından sadece engeli olan öğrencilere asansörü kullandırıyoruz. Şu anda zemin katta eğitim gören engelli öğrencilerimiz, hiç kimsenin yardımı olmadan üst katlardaki laboratuvarlara çıkabiliyor” diye konuştu.

Okulun 8. sınıf öğrencisi Abdullah Şengül, “Okulumuzun bu uygulaması bana çok katkı sağladı. Asansör sayesinde bütün katlara rahatlıkla ulaşarak üst katlardaki derslere girebiliyorum. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler