Bu gece Miraç Kandili, nasıl ibadet edilmeli?

Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'in Allah-u Teala'nın daveti ile göğe yükseldiği gece olan Miraç kandili gecesi. Üç ayların ilki olan Recep ayının 27. gecesine denk gelen 'Allah'a yükseliş ve Arınma’ anlamına gelen bu gecede Hazreti Muhammed Burak isi

Bu gece Miraç Kandili, nasıl ibadet edilmeli?

Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'in Allah-u Teala'nın daveti ile göğe yükseldiği gece olan Miraç kandili gecesi.

Üç ayların ilki olan Recep ayının 27. gecesine denk gelen 'Allah'a yükseliş ve Arınma’ anlamına gelen bu gecede Hazreti Muhammed Burak isimli atı ile Vahiy meleği Cebrail Aleyhisselam ile birlikte Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan semaya ve yüce alemlere ilahi huzura yükseldi.

Beş vakit namazın ve Allah’a şirk koşmayanların cennetle müjdelendiği gece bu yıl 3 Mayıs Salı gecesini 4 Mayıs çarşamba gecesine bağlayan gece idrak edilecek.

mirac-kandili-001.jpg

YÜKSELİŞ NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Rivayete göre Hazreti Muhammet gece vakti Kabe’den alınarak Burak atı ile Mescid’i Aksa’ya götürülmüş buradan Burak’ı bıraktıktan sonra Bugün El Aksa denen camiinin altından Mescişd-i Aksa alanına girmiş, oradan da Kubbet-üs-sahra’nın bulunduğu alanda Hazreti İsa, Hazreti Musa ve Hazreti Zekeriya peygamberlerle buluşmuştur. Günümüzde nebi Minberi’nin olduğu yerde bütün peygamberlere namaz kıldırmış ve Miraç Minberi’nin olduğu yerden göğe yükselmiştir. Bu yükselme sırasında Cebrail Aleyhisselam ile gök katlarını aşarken Adem, Yusuf, Yahya ve İsa, İdris, Harun, Musa ve İbrahim peygamberleri gördükten sonra yedinci katı da aşarak Sidret’ül Münteha’ya çıkmıştır. Cebrail Aleyhisselam2ın buradan öteye geçememesi üzerine ise yola tek başına devam etmiş ve Allah’u Teala’nın huzuruna çıkmış burada aracısız olarak görüşmüştür.

NASIL İBADET EDİLMELİ?

Miraç Kandilinde birçok ibadet yapılabileceği gibi en makul olanı Allah-u Teala ile baş başa kalınarak yapılacak olan ibadettir.

Bu gecede 12 rekat nafile Hacet namazı kılınabilir. Seyyüdül istiğfar çekilmelidir. Gecenin sabahında öğle ve ikinci namazları arasında 4 rekat nafile namazı kılınabilir.

Ayrıca vakit namazlarının cemaatle kılınması ve yatsı namazı sonrasında bir günün kaza namazının kılınması önemlidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam