Bu da kaçak mobil trafo

Güneydoğu’da kaçak elektrik kullananlar akla hayale gelmeyen yöntemler buluyor. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri, Şanlıurfa’daki denetimlerde kaçak mobil trafo ele geçirdi.Müşterilerine daha kaliteli ve kesintisiz enerji sunma amacıyla bölgede

Bu da kaçak mobil trafo

Güneydoğu’da kaçak elektrik kullananlar akla hayale gelmeyen yöntemler buluyor. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri, Şanlıurfa’daki denetimlerde kaçak mobil trafo ele geçirdi.

Müşterilerine daha kaliteli ve kesintisiz enerji sunma amacıyla bölgede kaçak elektrik kullanımı mücadelesini yürüten Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesi Üçyüzler köyünde orta gerilim hattına kanca yöntemiyle bağlanmış vaziyette kayıt dışı olarak kullanılan bir mobil trafo tespit etti. Traktör römorkuna yüklenen ve istendiğinde başka yere taşınabilen trafoyu tespit eden ekipler, durumu savcılığa bildirdi. Savcılık kararıyla güvenlik ekipleri ile birlikte köye giden DEDAŞ ekipleri, trafoya el koydu.

0e5414d4-7086-4928-92de-f18642b1ed18.jpg70 HANELİ MAHALLEYE YETECEK GÜÇTE

DEDAŞ ekiplerinin çalışması sonucunda ele geçirilen mobil trafo aracılığı ile elde edilen kaçak elektriğin, saman balyalama işinde kullanıldığı belirlendi. Trafonun sahibinin belirlenmesi için soruşturma başlatılırken, 50 KWH gücündeki mobil trafonun 70 haneli bir mahalleye yetecek güçte olduğu öğrenildi. Trafonun sahibi hakkında ‘Nitelikli hırsızlık ve karşılıksız yararlanma’ suçundan soruşturma açıldığı öğrenildi.

Öte yandan ekiplerin bölgedeki daha önceki denetimlerinde ise film ile sayacı yavaşlatma veya durdurma, kaçak hattın da bağlı olduğu sayacı sarmaşık arasında gizleme, kaçak sabit trafo gibi farklı yöntemler de tespit edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler