Bonzai ile ilgili kan donduran ölümcül gerçek

Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Dimitri Karayani son yıllarda kullanımı hızla artan sentetik uyuşturucu bonzai ile ilgili henüz bir tedavi bulunamadığını söyledi. 25 yıldır uyuşturucu tedavisiyle uğraşan Karayani şöyle konuştu: “Uyuşturucu için hastan

Bonzai ile ilgili kan donduran ölümcül gerçek
Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Dimitri Karayani son yıllarda kullanımı hızla artan sentetik uyuşturucu bonzai ile ilgili henüz bir tedavi bulunamadığını söyledi.
 
25 yıldır uyuşturucu tedavisiyle uğraşan Karayani şöyle konuştu:
 
“Uyuşturucu için hastanemize başvuru sayısı çok fazla. 85 kişilik yatak kapasitesi var ama 300’den fazla kişi sırada bekliyor. Bunların çoğunluğu sentetik uyuşturucu olan bonzai. Eroin, kokain gibi uyuşturucuların tedavileri varken ne yazık ki bonzai için henüz bir tedavi bulunamadı.”
 
AYLARCA SIRA GELMİYOR
 
Tedavi için başvurulan hastanelerde ise yoğunluktan dolayı aylarca sıra gelmiyor. Alkol ve uyuşturucu kullanımının tedavisi için hizmet veren Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Dimitri Karayani hastaneye başvuranların yaşının 14’e kadar düştüğüne dikkat çekiyor.
 
Eskiye nazaran başvuru sayısının arttığını belirten Karayani, “Eskiden 10 hastamız var yok ancaydı. Son yıllarda yüzlerce kişi başvurur oldu. Bunların büyük çoğunluğunu bonzai içenler oluşturuyor. Fakat bu uyuşturucuya henüz tedavi bulunamadı. Çok kötü. Esrar ve eroinin kökünü kazıyoruz. 15 günlük bir tedavi uyguluyoruz. Daha sonra bu maddelerin bir daha yüzüne bakmıyor gençler” ifadelerini kullandı.
 
İnsanı 3 yılda tüketiyor
 
Son yıllarda gençlerin hayatını karartan sentetik uyuşturucu ‘bonzai'ye karşı tıp dünyasının eli kolu bağlı.İçinde 400'den fazla madde olduğunu söylenen bu uyuşturucu için henüz bir tedavi bulunamadı. İçildiği anda direkt beyne zarar veren sentetik uyuşturucu, uzmanlara göre insan bedenini 3 yıl gibi kısa bir sürede tüketiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler