BM: 2013'te binlerce çocuk, silahlı gruplara katıldı

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan annelerin Diyarbakır'daki eylemi sürerken, BM'nin "Çocuk Askerler" raporundan çarpıcı sonuçlar çıktı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un tüm dünyadaki çocuk askerler ve çocukların uğradığı şiddetle ilgili yıllık rapo

BM: 2013'te binlerce çocuk, silahlı gruplara katıldı
Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan annelerin Diyarbakır'daki eylemi sürerken, BM'nin "Çocuk Askerler" raporundan çarpıcı sonuçlar çıktı.
 
BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un tüm dünyadaki çocuk askerler ve çocukların uğradığı şiddetle ilgili yıllık raporu, yalnızca 2013 yılında 4 bin çocuğun hükümetler ya da silahlı terörist gruplar tarafından silah altına alındığını ortaya koydu.
 
RESMİ OLMAYAN İNLERCE ÇOCUK VAR
 
Bu sayının yalnızca tespit edilen çocukları içerdiğini belirten BM, bunun dışında da binlerce çocuğun savaşçı olarak ya da diğer başka amaçlarla silahlı gruplar tarafından kullanıldığını tahmin ettiklerini açıkladı. Nijerya'da bir liseden kız öğrencileri kaçırmasıyla gündeme gelen Boko Haram terör örgütünün de 8 hükümet ve 51 silahlı grubun bulunduğu ‘utanç listesine' eklendiğini belirten rapor, çatışmaların hâkim olduğu coğrafyalarda çocukların öldürme ya da cinsel saldırıların en büyük hedefi olduğunu aktardı.
 
IŞİD VE PKK DA BM'NİN LİSTESİNE GİRDİ
 
BM, Irak'ta kimi şehirleri ele geçirerek devlet ilan eden radikal Selefî örgüt IŞİD'in de çocukların güvenliği için büyük bir risk doğurduğunu belirtti. Raporda ayrıca, Suriye'de savaşan IŞİD, El Nusra Cephesi, Ahrar el-Şam ve terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin de çocukları silah altına alıp kullanan gruplar listesine eklendiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler