Bitti demeden önce iyi düşünün

Aile Danışmanı Seniz Doğan, bitmek üzere olan ilişkiye ikinci bir şans verilmesi önemli tavsiyesinde bulundu.Aile Danışmanı Seniz Doğan, bitmek üzere olan ilişkiye ikinci bir şans konusunda tavsiyesinde bulunarak, şu bilgilere yer verdi:"Büyük hayallerle

Bitti demeden önce iyi düşünün

Aile Danışmanı Seniz Doğan, bitmek üzere olan ilişkiye ikinci bir şans verilmesi önemli tavsiyesinde bulundu.

Aile Danışmanı Seniz Doğan, bitmek üzere olan ilişkiye ikinci bir şans konusunda tavsiyesinde bulunarak, şu bilgilere yer verdi:

"Büyük hayallerle ve güzel duygularla başladığınız ilişkiniz artık eskisi gibi değil. Beklentilerinizi, umutlarınızı, yaşam planlarınızı birlikteliğiniz üzerine yaptığınız kişi, artık sizden çok uzak bir yabancı. Sizi anlamıyor, dinlemiyor, uzak ve hep başka şeylerle meşgul. İlişki sizi artık beslemiyor, mutlu etmiyor ve yavaş yavaş hayatınız tatsız tuzsuz sanki bir çile doldurma halini alıyor. Artık tek istediğiniz bu işkencenin bitmesi. Depresyondasınız, ona kızgınsınız, kırgınsınız, kendinize de kızgınsınız. Ama bir türlü onu değiştiremiyorsunuz, oysa ne çok şey yaptınız, ne çok fedakarlıkta bulundunuz, ne çok emek verdiniz ama ilişkiniz her geçen gün daha da boğucu bir hal alıyor. Nerede yanlış yaptınız? Yok, yok, siz yanlış yapmadınız. Her şey sizi takdir etmeyen, sizi görmeyen ve hatta sizi sevmeyen partnerinizin suçu. Bu beladan kurtulmanız lazım, hem de en çabuk ve en ağrısız şekilde. Peki ya çok önemli bir şeyi kaçırıyorsanız. İlişkinizin bitmesini istediğinizden emin misiniz? Tüm bunların nasıl ve neden başladığını bilmek istemiyor musunuz? Sevdiğiniz kişi, şu an birlikte olduğunuz kişi değilse, peki ya siz ilişkinin başındaki kişi misiniz? Neden mutsuzsunuz? Ne oldu? Ne zaman oldu? Neden oldu? Büyü ne zaman bozuldu? Belki de bu soruları sormak, aşkınızı, sevdiğiniz kişiyi ve o kıymetli ilişkinizi kurtarabilir.

BU FIRSATI KAÇIRMAYIN

Tek bir an bile sevdiyseniz, bu soruları sormadan ilişkinizi bitirmeyin. Yaşadığınız bu buhranlı dönem daha iyi bir ilişki, daha yakın bir ilişki ve daha gerçek bir aşk için size hizmet edebilir. Bu fırsatı kaçırmayın. Tam da hayatınızın bu aşamasında biraz geri çekilip yaşadıklarınıza daha serin kanlı ve gözlemci olarak yaklaşabilirsiniz. İlişki için öfke içinde başarısızca çabalamadan ama samimiyetle, gerçekten kendinizi ve partnerinizi yargılamadan, kendinizin ve partnerinizin duygu, düşünce, his ve ihtiyaçlarını anlamak, şu an ki durumunuzu ve bu durumun neden oluştuğunu anlamak ve içtenlikle birbirinizden yardım alarak çözüm bulmak için harika bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz.

Bu buhranlı sıkıntılı dönem, sizi birbirinize daha da yakınlaştırmak için bir armağan olabilir. Belki de yeni bir başlangıç, temiz bir sayfa ve dönüşüm için kaçırılmaması gereken bir şanstır ve her doğum gibi sancılıdır. Ve her olumsuz yaşam olayında olduğu gibi, böyle büyük bir değişim öncesinde de çiftler yardım alması ve hayatlarında büyük bir kırılmanın olmaması önemlidir. Yaşamla ilgili böyle büyük bir karar ve değişim için bu yardımı her ilişki hak etmektedir. Çiftler bu süreçte uzman veya aile danışmanı yardımı alarak süreçlerini daha sağlıklı yönetebilirler.

PEKİ, BU SÜREÇTE NELER BAŞARILABİLİR ?

İletişimi arttırmak,Gerçek sorunu görebilmek için mesafe alabilmek,Daha önce işe yarayan yöntemlerin neden işlevini kaybettiğini ve bu yöntemlerin altındaki dinamikleri anlamak ve aynı hataları yapmayı engellemek,Aynı problemleri yeni ve denenmemiş metotlarla çözüm olasılıklarını yüreklendirmek, Çatışmayı ortadan kaldırmak yerine çatışmayı yönetmeyi öğrenmek ve çiftlerin bir birlerine yansıttıkları sinir, öfke, gücenme ve benzeri duyguların yükünü sağlıklı mekanizmalarla boşaltmak,İlişki devam ettiği sürede kendimizde ve partnerimizde nelerin değiştiğini keşfetmek,İlişkiye mizah ve eğlence katmak,Bu ilişkinin hayatlarına olumlu, olumsuz neler kattığının farkına varmak ve bu ilişkiyi ne kadar istediklerine karar vermelerine yardımcı olmak,Ayrılmanın her iki taraf için daha iyi olduğuna karar verilirse, ayrılma sürecinin daha sağlıklı ve daha az sarsıcı olmasını sağlamak,

İLİŞKİ BUZDAĞI GİBİDİR

İlişki tıpkı bir buzdağı gibidir. Görünen kısmının altında daha derin, ağır ve büyük dinamikler yatmaktadır. Uzman yardımıyla bu dinamikleri anlamak ve dönüştürmek mümkün olmaktadır. İlişki ne kadar eski ise bu dinamikleri yardım almadan hareket ettirip dönüştürmek o kadar güçtür. Ve çoğunlukla bireyler tam da bu aşamada ilişkiden vazgeçerler ki aslında dönüşüm tam da bu noktada sağlanır. Vazgeçtiğimiz, acele edip, çöpe attığımız pek çok kurtarılabilir ilişkinin yası içimizde tutulmak için bekler. Ertelenen yas süreci ise yeni ve sağlıklı bir ilişkiye başlamamızı engelleyebilir. Bitti demeden önce bittiğinden emin olun."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam