Bir yıllık tasarruf 65 tane Akyazı stadı yapar

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Şule Yüksel Özmen’in araştırmacı olarak yer aldığı Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sema Becerikli’nin yürüttüğü ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezzak Altun’un da araştırm

Bir yıllık tasarruf 65 tane Akyazı stadı yapar

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Şule Yüksel Özmen’in araştırmacı olarak yer aldığı Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sema Becerikli’nin yürüttüğü ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezzak Altun’un da araştırmacı olduğu “Medya ve Enerji” konulu araştırma ilginç sonuçlar ortaya koydu.

Araştırmaya göre enerji konusunda yayın yapan web siteleri enerji tasarrufu ve verimliliği konularına gerektiğince yer vermiyor. Enerji konusunda en çok ziyaret edilen siteler üzerinde yapılan araştırma, web sitelerinin kamuoyunu enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirecek yayınlar yapmadığını ortaya koyuyor.

225607_8094019759_5166_n.jpgEnerji konusunda Türkiye için çok önemli bir konu olduğunun altını çizen Yrd. Doç. Dr. Özmen “Araştırmamızda medyanın enerji konusunda nasıl yaklaştığına baktık. Reklamları haberleri ve enerji konusunda yayın yapan web sitelerini inceledik. Günümüzdeki en etkin bilgi kaynağı internet. Araştırma varsayımlarımızdan biri internet web sitelerinin özellikle enerji konusunda yayın yapan web sitelerinin halkın enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmede etkin rol oynayacak bilgi kaynaklarından biri olabileceğiydi ama ne yazık ki bunu göremedik. Sadece şirket tanıtımı ve onların faaliyetlerini anlatan haberler olduğunu gördük.” ifadelerini kullandı.

Bir yıllık tasarruf 65 tane Akyazı stadı yapar

Enerji tasarrufu konusunun önemi değinen Özmen “Enerji Verimliliği Derneği’nin hesaplamalarına göre, evde, ulaşımda, sanayide alınacak tasarruf tedbirleri ile yıllık 15 milyar liralık tasarruf yapmak mümkün. Daha somut şekilde ifade etmek gerekirse bir yıllık tasarrufla 65 tane Trabzonspor’un Akyazı stadı projesi gibi proje yapılabilir. Bu anlamda özellikle yeni nesli enerji tasarrufu konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirmek lazım. Gençlerin en fazla bilgi kaynağı olan internette enerji ile ilgili sitelerde bu konuya yer verilmemesi düşündürücü” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler