Bir telefonla 55 bin liradan oldu

Ankara’nın Kazan ilçesinde telefonda kendilerini polis olarak tanıtan şahıslar, "Hesabınızı terör örgütü ele geçirdi, hesabınız tehlikede" diyerek bir vatandaşın 55 bin lirasını dolandırdı.İddiaya göre, bir kamu kurumunda çalışan Hasan Hüseyin H.’yı cep t

Bir telefonla 55 bin liradan oldu

Ankara’nın Kazan ilçesinde telefonda kendilerini polis olarak tanıtan şahıslar, "Hesabınızı terör örgütü ele geçirdi, hesabınız tehlikede" diyerek bir vatandaşın 55 bin lirasını dolandırdı.

İddiaya göre, bir kamu kurumunda çalışan Hasan Hüseyin H.’yı cep telefonundan arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp yürütülen bir operasyonla ilgili olarak hesabının bulunduğu bankadan 55 bin lira çekmesini ve kendilerinin söylediği yere bırakmasını istediler.

"Hesabınızı terör örgütü ele geçirdi, hesabınız tehlikede" diyen dolandırıcılar, operasyonun sona ermesinin ardından paranın kendisine iade edileceğini söylediler. Telefondaki şahıs, sözde polis arkadaşlarının görüşme için evinde olduklarını söyleyerek Hasan Hüseyin H’yi eşiyle telefonda görüştürüp buna inandırdılar. Bunun üzerine parayı temin eden Hasan Hüseyin H., dolandırıcıların isteği üzerine parayı Merkez Camii’nin yanında bulunan bir aracın yanına bıraktı ve oradan uzaklaştı. Hasan Hüseyin H., verdiği paranın geri iade edilmeyeceğinden endişe ederek daha sonra durumu polise bildirdi. Çevredeki dükkanların güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler