Bir dönem erotik filmlerin yıldızıydı,şimdi nerede...

Türk Sineması'nda 70'li yıllara damga vuran erotik filmlerle yıldızı parlayan Tülin Tan (59) darülaceze'de... Geçirdiği felç nedeniyle sol tarafı tutmayan Tan, 6 yıldır burada yaşıyor. Bir kızı var ancak görüşmüyorlar. Aydemir Akbaş, Bülent Kayabaş, Kazım

Bir dönem erotik filmlerin yıldızıydı,şimdi nerede...
Türk Sineması'nda 70'li yıllara damga vuran erotik filmlerle yıldızı parlayan Tülin Tan (59) darülaceze'de... Geçirdiği felç nedeniyle sol tarafı tutmayan Tan, 6 yıldır burada yaşıyor. Bir kızı var ancak görüşmüyorlar. Aydemir Akbaş, Bülent Kayabaş, Kazım Kartal, Zerrin Egeliler, Behçet Nacar ve Hadi Çaman'la çok sayıda erotik film çeviren Tan, "Aşk Dediğin Nedir Ki" adlı bir de plak çıkardı. Çakıl, Maksim, Gar ve Aşiyan gazinolarında sahne aldı. Son olarak Kemal Sunal'la birlikte "İyi Aile Çocuğu" filminde oynadı. Ardından da beyin kanaması geçirdi ve hayatı alt üst oldu. Tan, yaşadıklarını anlattı. 
 
tulin-tan.jpeg
 
ARABA TUTKUSU BİTİRDİ 
 
Yıllarca ne paralar kazandım ama bu paraları tutamadım. Şimdi başımı sokacak bir evim bile yok. Cağaloğlu Kız Lisesi'nden 2. sınıfta ayrıldım. 18 yaşında ilk evliliğimi yaptım. 2.5 yıl sürdü. Bir kızım oldu. İkinci evliliğimi 35'te yaptım. O da 2.5 yıl sürdü. 
 
22 yaşındayken Saklambaç'ta fotoroman güzeli seçildim. Şöhret oldum. Fındıkzade'de babaevinden, Figen Hanım'ın Gümüşsuyu'ndaki dayalı döşeli evine yerleştim. Onun aracılığıyla erotik filmlerde rol almaya başladım. İlk erotik filmim Hadi Çaman'laydı. Son filmim ise Kemal Sunal'la oldu. İyi Aile Çocuğu... Yapımcısı Selim Soydan'dan hâlâ 5 bin lira alacağım var. 
 
ARABA TUTKUM BENİ MAHVETTİ
 
Beni araba tutkum mahvetti. 10'un üzerinde araba aldım, sattım. Çok güzel günler yaşadım. Yedim içtim eğlendim. Hiç param kalmadı. Sonum böyle olmamalıydı ama oldu. Kadere inanırım. Hayatımda keşkelere yer yoktur. Keşke şu olmasaydı desem ne değişir şu anda? 
 
TATLISES BENİ KOVALADI
 
Sinemadan para kazanamadım. Çakıl, Maksim, Gar, Aşiyan gazinolarında sahne aldım. Oralardan kazandım. "Aşk Dediğin Nedir Ki" çok sattı. İbrahim Tatlıses ile Malatya turnesindeydik. Kapımı çaldı. Niyeti belliydi. Beni odaya sokmak istedi. Koridorda kovalamaca oynadık. Amacına ulaşamadı. 
 
Sonra beyin kanaması geçirdim ve felç oldum. Şimdi Darülaceze'deyim. Burada feleğin şamarını yemiş insanlarla tanıştım. Hikâyelerini dinliyorum. Sadece 35 yıl önceki sevgilim geliyor yanıma. 
 
Kaynak: Sabah

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler