Bilardonun Zirvesi, Erciyes’in Zirvesinde

Dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden olan Erciyes, açık hava sporlarının yanı sıra salon sporlarına da ev sahipliği yapıyor. Türkiye Üç Bant Bilardo Şampiyonası Erciyes Etabı birbirinden çekişmeli maçlarla devam ediyor. Müsabakaların açılış töreninde

Bilardonun Zirvesi, Erciyes’in Zirvesinde

Dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden olan Erciyes, açık hava sporlarının yanı sıra salon sporlarına da ev sahipliği yapıyor. Türkiye Üç Bant Bilardo Şampiyonası Erciyes Etabı birbirinden çekişmeli maçlarla devam ediyor. Müsabakaların açılış töreninde Erciyes'in ev sahipliğinden duyulan memnuniyet dile getirildi ve dünya şampiyonası yapılması için girişimlerde bulunulması kararı alındı.

Türkiye Üç Bant Bilardo Şampiyonası Erciyes Etabı'nın açılış töreni Erciyes Kardanadam Tesislerinde yapıldı. Törende konuşan Vali Yardımcısı Gökhan Azcan salon sporlarının sevdirilmesi açısından bu tür şampiyonaların önemli olacağını ifade etti. Azcan, Mimar Sinan'ın ilham aldığı ilahi yapı olan Erciyes'te böyle bir şampiyona düzenlenmesinin önemini vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Erciyes A.Ş. Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahit Cıngı da konuşmasında, Erciyes'te ilk kez salonda bir spor etkinliğine ev sahipliği yaptıklarını belirtti. 2005'ten itibaren başlayan master plan çerçevesinde Erciyes'in dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri haline geldiğini ifade eden Cıngı, "Halen Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları devam ediyor. Şu an Erciyes 18 mekanik tesis, 102 kilometre kayak pistleri ve Türkiye'nin en gelişmiş suni karlama sistemleriyle uluslararası kayak ve turizm merkezi haline gelmiş durumda. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çelik'in çok ciddi gayretleri oluyor. Bir sonraki süreçte bilardo dünya şampiyonasını düzenlemeyi de arzu ederiz" dedi.

Türkiye Bilardo Federasyon Başkanı Ersan Ercan da, Erciyes'in ev sahipliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "İnşallah dünya şampiyonasını Kayseri'ye alırız" diye konuştu. Yaklaşık 800 kişiyle Türkiye şampiyonasına başladıklarını dile getiren Ercan, Erciyes'te büyük erkekler, bayanlar ve gençler kategorilerinde 113 kişinin mücadele edeceğini belirtti.

SAYGINER'İN BÜYÜKŞEHİR VURGUSU

Konuşmaların ardından üç ayrı kategoride müsabakalara devam edildi. Türkiye Şampiyonasına katılan ülkemizin dünya şampiyonu sporcularından Semih Saygıner de yaptığı açıklamada Kayseri'yi çok gelişmiş ve çok güzelleşmiş bulduğunu belirtti. Şampiyonaya Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin destek vermesinin çok önemli olduğunu dile getiren Saygıner, "İnşallah daha büyük organizasyonlarda buluşuruz" diye konuştu. Gençlere spor yapmalarını da öneren Saygıner, "Spor yapan insan, iyi insan olmaya namzettir. Bilardo da kişinin gelişiminde önemli bir spor dalıdır" dedi.

Türkiye Bilardo Şampiyonası Erciyes Etabı yarın yapılacak müsabakalarla sona erecek. Yarınki müsabakalar Saat 11.00'den itibaren NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.

Bilardonun Zirvesi, Erciyes’in Zirvesinde

Bilardonun Zirvesi, Erciyes’in Zirvesinde

Bilardonun Zirvesi, Erciyes’in Zirvesinde

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler