Besni’de Tarla Günleri Etkinliği Düzenlendi

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Bayamca köyünde GAP İdaresi ve Ziraat Odası tarafından düzenlenen Teyap Projesi kapsamında "Sulama yönetimi ile pamuk yetiştiriciliği demostrasyonu" adlı tarla günü etkinliği düzenlendi. GAP İdaresi ve Besni Ziraat Odası t

Besni’de Tarla Günleri Etkinliği Düzenlendi

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Bayamca köyünde GAP İdaresi ve Ziraat Odası tarafından düzenlenen Teyap Projesi kapsamında "Sulama yönetimi ile pamuk yetiştiriciliği demostrasyonu" adlı tarla günü etkinliği düzenlendi.

GAP İdaresi ve Besni Ziraat Odası tarafından ortak düzenlenen tarla günleri etkinlik Besni'ye bağlı Payamca köyünde gerçekleştirildi. Etkinliğe Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Kösekol, Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, ilçe tarım personeli ve çiftçiler katıldı. Programda pamuk yetiştiriciliğinde yapılaması gerekenler, maliyet ve kar oranları hakkında bilgi veren GAP İdaresi Teyap Projesi Adıyaman Koordinatörü Bünyamin Arslan, "Bugün burada damla sulama yöntemi ile pamuk yetiştiriciliği demostrasyonu tarla günündeyiz. Bizler Besni Ziraat Odası ile ortaklaşa imzaladığımız protokolle çiftçilere daha iyi hizmet verebilme adına çiftçi eğitimleri demostrasyon çalışmaları tarla günleri, fuar ziyaretleri, örnek işletme ziyaretleri ve buna benzer çalışmalarla çiftçilerimize hizmet vermeyi hedefliyoruz. 2011 - 2013 projesi kapsamında çalıştık. 2014 yılı başları itibari ile de Adıyaman ilinde Besni ve Kahta Ziraat Odaları ile protokol imzalayarak bu hizmetleri ziraat odaları üzerinden çiftçilerimizi bilgilendirmeye başladık" dedi.

Ziraat mühendisi ve demostrasyon alanının tarım danışmanı Sakine Eraslan tarafından çiftçiler bilgilendirildi. Katılımcılar tarlada pamukları incelemesi ile son buldu.

Besni’de Tarla Günleri Etkinliği Düzenlendi

Besni’de Tarla Günleri Etkinliği Düzenlendi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler