Beş çocuk annesi eşini internet kıskançlığından öldürmüş

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, kıskançlık yüzünden çıkan tartışma sonrası 5 çocuk annesi eşi Şadiye Yıldız A.'yı tabancayla öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 34 yaşındaki Ayhan A., "Pişmanım" dedi. Ayha

Beş çocuk annesi eşini internet kıskançlığından öldürmüş
İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, kıskançlık yüzünden çıkan tartışma sonrası 5 çocuk annesi eşi Şadiye Yıldız A.'yı tabancayla öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 34 yaşındaki Ayhan A., "Pişmanım" dedi. Ayhan A., bir süredir eşinin internette başka erkeklerle yazıştığından şüphelenip konuştuğunu, çocukların kendisinden olmadığı yanıtını alınca, kendini kaybedip cinayeti işlediğini söyledi.
 
Davaya konu olan olay, geçen Temmuz ayında Altındağ 4400 sokakta meydana geldi. Şadiye Yıldız A., eşi Ayhan A., ile yaşadığı tartışma sonrası ağabeyini aradı. "Bu adam beni öldürecek, beni kurtarın" diyen Şadiye Yıldız A. ve 5 çocuğunu, gelen ağabeyi kendi evine götürdü. Ayhan A. ertesi gün özür dileyerek eşini ve çocuklarını evine geri getirdi. En küçüğü 4 aylık en büyüğü ise 9 yaşında olan 5 çocuk, yan odada uyurken akşam yemeğinde başlayan tartışmada Ayhan A. eşi Şadiye Yıldız A.'yı tabancayla vurarak öldürdü. Gözaltına alınan Ayhan A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 
Ayhan A. hakkında 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
Bugünkü duruşmaya 'yakın akrabayı öldürmek' suçundan yargılanan tutuklu sanık Ayhan A., avukatı, ölen eşinin ağabeyi Serdal Çevik ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Emine Şentüfekçi katıldı.
 
Sanık, Ayhan A., ifadesinde, eşiyle 2003 yılında Konya'da evlendiklerini, 2009 yılında çalışmak üzere İzmir'e taşındıklarını, 3-4 yıl öncesine kadar aralarında sorun yaşanmadığını söyledi. Bir süredir eşinin internette başka erkeklerle yazıştığından şüphelendiğini, olay günü eşine bu durumu sorduğunda kendisinden boşanmak istediğini, çocukların kendisinden olmadığını söyleyip küfür ettiğini iddia eden Ayhan A., "Kendimi kaybettim. Fırında sakladığım tabancayı alarak ateş ettim. Keşke olmasaydı, çok pişmanım. Beş çocuğum var. Hak etmediğim şeylerle karşılaştım. Mağdurum, eşimin tüm yazışmalarının ortaya çıkarılmasını istiyorum" dedi.
 
Ölen kadının ağabeyi Serdal Çevik ise sanığın kardeşine şiddet uyguladığını, bu yüzden kardeşinin daha önce 5-6 kez çocukları da alarak kendi evine geldiğini, sanığın her seferinde kardeşini ikna ettiğini anlattı.
 
Mahkeme heyeti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının davaya katılma talebinin kabulüne, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam