'Bay Mikrop ve Afacan' ilgiyle izleniyor

Ortahisar Belediyesi'nin ilkokul öğrencilerinin çevre temizliği ve geri dönüşüm bilincini artırmak amacıyla düzenlediği 'Bay Mikrop ve Afacan' isimli tiyatro oyunu ilgiyle izleniyor. Minik öğrencilerin meraklı gözlerle ve beğeniyle izlediği oyunda yer yer

'Bay Mikrop ve Afacan' ilgiyle izleniyor

Ortahisar Belediyesi'nin ilkokul öğrencilerinin çevre temizliği ve geri dönüşüm bilincini artırmak amacıyla düzenlediği 'Bay Mikrop ve Afacan' isimli tiyatro oyunu ilgiyle izleniyor.

Minik öğrencilerin meraklı gözlerle ve beğeniyle izlediği oyunda yer yer öğrenciler de oyuna katılarak çok keyifli dakikalar yaşıyor. Öğrenciler tarafından ilgiyle ve dikkatle izlenen oyunla çocuklara çevre temizliği ve geri dönüşüm bilincinin aşılanması hedefleniyor. Tiyatrocu İsrafil Köse ile Emin Albayrak ve Benay Havucovska'nın birlikte sahnelediği oyun Ortahisar'daki bütün ilkokullarda gösterilecek.

AMAÇ MİNİKLERİN ÇEVRE BİLİNCİNİ ARTIRMAK

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç sahnelenen oyunla ilkokul öğrencilerinin hem çevre bilincini hem de tiyatroya ilgilerini artırmayı amaçladıklarını belirtti. 

Böylece öğrencilerimizin çevre bilincini artırıp bu tür kültür ve sosyal etkinliklerle bir ihtiyaçlarını da gidermiş oluyoruz." diyen başkan Genç,  "Zira ülkemiz çevre bilinci açısından Avrupa ülkeleri arasında istediğimiz yer de bulunmuyor. Bizde daha küçükken çocuklarımıza çevre temizliği ve geri dönüşüm konusunda bir eğitim verirsek ancak bu şekilde çevre bilinci konusunda istediğimiz noktalara ulaşmış oluruz. Eğer çocuklarımızda sağlam çevre ve geri dönüşüm bilincini oluşturursak hem çevremiz hem daha temiz olacak hem de geri dönüşümü mümkün atıkları tekrar üretime sokup ülke ekonomimize katkı sağlamış olacağız. Böylece önümüzdeki yıllarda da çevre bilincine sahip, bu konuda daha duyarlı bireyler yetiştirerek gelişmiş ülkelerin seviyesini yakalamış olacağız. Ayrıca okullarımızda bu tür kültür-sanat ve sosyal etkinlikler düzenleyerek öğrencilerimizin sosyalleşmesine katkıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Zaman zaman öğrencilerin de rol aldığı oyunda öğrencilerin heyecanı ve sevinci görülmeye değerdi. Tiyatrocu Emin Albayrak öğrencilerin oyunu büyük bir heyecan ve ilgiyle izlediğini belirterek, "Zaman zaman öğrencileri oyuna dahil edip oyunun mesajının daha iyi anlaşılmasına gayret gösteriyoruz. Böylece hem öğrencilerin dikkatini tiyatroya ve oyunlara çekip bu şekilde meraklarını artırıyoruz hem de mesajımızın kalıcılığı sağlamış oluyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Her gittiğimiz okulda çocukların sıcak ilgisi ve sevgisiyle karşılaşıyoruz" diyen Köse bu durumdan da son derece mutlu olduklarını belirtti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler