Başkan'dan çığ açıklaması

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Çaykara ilçesinin Karaçam bölgesinde 10 Ocak Cumartesi günü meydana gelen çığ felaketinde kar altında kalan dört vatandaşa ulaşmak için tecrübeli tüm ekiplerin nöbetleşe olarak çalışmalarını

Başkan'dan çığ açıklaması

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Çaykara ilçesinin Karaçam bölgesinde 10 Ocak Cumartesi günü meydana gelen çığ felaketinde kar altında kalan dört vatandaşa ulaşmak için tecrübeli tüm ekiplerin nöbetleşe olarak çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Bölgedeki HES inşaat projesin açılmakta olan tünelinde 25 çalışanın olduğunu ve olayın olduğu günü öğlen saatlerinde çığ felaketi ile 5 vatandaşın çığ altında kaldığı ihbarının ardından tüm imkanları seferber ettiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Büyükşehir Belediyemizin iş makineleri ile birlikte hemen olay yerine hareket ederek yol açımının tamamlanıp çığ bölgesine ulaşılması gayreti gerçekleştirilmiş oldu. Sayın Valimiz Abdil Celil Öz ile birlikte hem Cumartesi  hem de Pazar günü olay yerine giderek arama ve kurtarma çalışmalarına katılan AFAD, UMKE, 112 sağlık ambulansları ve hazır hale getirilen helikopter ambulanslarımız, Kızılay’ımız, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız seferber oldu.

Karayollarımız da elinden gelen desteği verdi. İlk etapta yolun açılması tamamen sağlandıktan sonra AFAD, AKUT ve Erzurum’dan gelmiş olan tecrübeli çığ ekiplerinin birlikte çalışmaları sonucu çiğ altında kalanlardan Nusret Er aldı vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı.  Yakınlarını karşılayıp Adli Tıp raporundan sonra uçakla memleketi Adana’ya gönderdik. Diğer 4 kardeşimize ulaşmak için çalışmalar devam ediyor." dedi.

Olayın meydana geldiği bölgenin yüksek olması nedeni ile kar ve tipinin çalışmaları zaman zaman aksattığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Eğiminde yüksekliği dolayısıyla yeni bir çığ felaketi olmaması için tecrübeli ekiplerimiz tabiat şartları elverdiği müddetçe çalışmalarını sürdürüyorlar. Nöbet usulü olarak 24 saat esasına göre çalışmalar devam ettirilerek diğer 4 kardeşimize ulaşma çalışmaları sürüyor. İnşallah bu dört kardeşimize canlı olarak ulaşmayı ümit ediyoruz" İfadelerini kulandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARAYARAK GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

Çığ felaketi nedeni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bütün ülkeden ilgisini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Valimizi, bizleri ve Çaykara’yı aradı ve geçmiş olsun dilekleri ile birlikte ölen kardeşimize Allahtan rahmet diledi. Sayın Cumhurbaşkanımız diğer kardeşlerimize ulaşmamızı da takip etmektedirler. Ölen kardeşimizin ailesine ve yakınlarına sabırlar temenni ediyoruz. Kendisine Allahtan rahmet eylesin diyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak iş makinelerimiz ile birlikte hattın tümünü sürekli açık tutmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam