Başkan Özakcan; “Kadına Yönelik Şiddet Tüm Dünyanın Sorunudur”

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kadına yönelik şiddetin tüm dünyanın sorunu olduğunu ifade eden Başkan Özakcan mesajında şu ifadelere yer verdi; "Bir

Başkan Özakcan; “Kadına Yönelik Şiddet Tüm Dünyanın Sorunudur”

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kadına yönelik şiddetin tüm dünyanın sorunu olduğunu ifade eden Başkan Özakcan mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Birleşmiş Milletler, Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi Bildirgesi'nde kadına yönelik şiddeti, "Kamusal veya özel yaşamda kadınlara fiziksel, cinsel veya psikolojik acı, ıstırap veren yada verebilecek olan cinsiyete dayanan bir eylem, tehdit, zorlama, keyfi olarak özgürlükten, ekonomik gereksinimlerden yoksun bırakma" olarak tanımlamaktadır. Kadınların toplumda erkeklerle eşit temsil edildiği, ekonomik özgürlerini elde ettiği, tüm karar süreçlerinde etkin olarak yer aldığı toplum çağdaşlığın vazgeçilmez koşuludur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, toplumu çağdaş dünyanın evrensel değerleri ile buluşturmuş, uzun yıllar boyunca görmezden gelinen kadınlarımız, ekonomik, siyasal ve sosyal haklara kavuşmuştur. Sanat, spor ve bilim gibi birçok alanda harikalar yaratan biz insanlar, günümüzde televizyonlarda ve gazetelerde töre cinayetlerini, tecavüzleri utanarak izliyor ve okuyoruz. İnsanlık yönünden ilerleme sağlayamayan bazı insanların sorumsuzca davranışları yüzünden kadınlarımız, kızlarımız dışarı çıkmaya korkar, sokaklarda rahatça yürüyemez hale gelmişlerdir. Kadına yönelik şiddet dünyada en yaygın insanlık hakkı ihlalleri arasındadır. Atatürk, "Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" diyerek kadınlara verdiği önemi vurgulamıştır. Kadın hakları mücadelesi, insan hakları mücadelesinin en güçlü halkasıdır ve kadınlarımızın özgürlük haykırışları her türlü baskıya rağmen susturulamamış ve susturulamayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha kadına yönelik şiddeti nefretle kınıyor, özgür, eşit, kadınlarımızın hayatımızın her alanında yer aldığı, toplumsal yaşamın tüm alanlarında eşit hak ve fırsatlara sahip olduğumuz, bir dünya ve ülke özlemimizi bir kez daha dile getiriyorum."

Başkan Özakcan; “Kadına Yönelik Şiddet Tüm Dünyanın Sorunudur”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam