Başkan Karaçanta Kursiyerlerin Sertifikalarını Verdi

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında Oryantasyon Eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazananlara sertifikalarını verdi. İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi kapsamında

Başkan Karaçanta Kursiyerlerin Sertifikalarını Verdi

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında Oryantasyon Eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazananlara sertifikalarını verdi.

İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi kapsamında Sosyal Hizmetler ve İstihdam Uzmanlığı alanında düzenlenen 18 saatlik "İş Hayatına Yönlendirme Eğitimleri" sertifika törenine, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Başkan Yardımcıları Taner Turan Ünsal ve Hüseyin Polat, İSKEP Proje Koordinatörleri Filiz Güven ve Elif Penmek katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "İSKEP Projemiz kapsamında MDIS(emdies) sisteminde 310 dezavantajlı birey kaydımız bulunmaktadır. Sistemimizde kayıtlı olan vatandaşlarımızın büyük bir kısmı Toplum Yararına Programlar kapsamında kurumlarda istihdam edilmiş diğer kısmı meslek edindirme kurslarından yararlanmıştır. Mülakatımız sonucunda vatandaşlarımızın talebi üzerine kendileri ve ailelerine yönelik rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilmiş olup ihtiyaçları doğrultusunda diğer kurum ve kuruluşlara yönlendirilmesi yapılarak sosyal yardım ve destek de bulunulmuştur. Buna ek olarak muhtarlarla işbirliği yapılarak belirlenen haneler ziyaret edilerek bireylerin sisteme kayıtlara yapılmakta ve ihtiyaçları tespit edilmektedir" dedi.

Proje kapsamında 1. etap ve 2. etap olmak üzere toplam 52 kişiye oryantasyon eğitimi verilmiş olup, eğitim sonucunda hak kazananlara sertifika verdik diyen Karaçanta, "Verilen eğitimlerde çalışma hayatı ve gereklilikleri, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının dezavantajlı gruplara yönelik hizmetleri, kendi yeteneklerimi keşif ediyorum, çalışma hayatı, çalışma kültürü, çalışma hayatına sosyal destek ve hizmetler, özgüven ve farkındalık, yerel işgücü piyasasında iş fırsatları ve ilde yükselen trendler, özgeçmiş hazırlama, iş görüşmesi ve iş arama teknikleri konularında bilgi verildi" diye konuştu.

Karaçanta, proje kapsamında, 23 Kasım 2015 Pazartesi günü Belediye, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle 15 gün sürecek olan Girişimcilik Eğitimlerine başlanacağını bildirdi.

Daha sonra kursiyerlerin sertifikaları verildi. Başkan Karaçanta, sertifikalarını alan kursiyerlerle bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Karaçanta Kursiyerlerin Sertifikalarını Verdi

Başkan Karaçanta Kursiyerlerin Sertifikalarını Verdi

Başkan Karaçanta Kursiyerlerin Sertifikalarını Verdi

Başkan Karaçanta Kursiyerlerin Sertifikalarını Verdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam