Başkan Genç'ten işçilere kutlama!

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla Ortahisar Belediyesi’nin Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nü ziyaret ederek burada çalışan bütün işçilerin bayramını kutladı.Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı bütün müdürlükler

Başkan Genç'ten işçilere kutlama!

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla Ortahisar Belediyesi’nin Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nü ziyaret ederek burada çalışan bütün işçilerin bayramını kutladı.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı bütün müdürlükleri tek tek gezen Başkan Genç bu birimlerde çalışan bütün işçilerin bayramını tek tek kutlayarak hepsine karanfil dağıttı. Trabel Şirketi’nden Orbel Şirketi’ne aktarılan işçilerin özlük haklarıyla ilgili Orbel işçilerinin sorularını da cevaplayan Başkan Genç, bu konuda işçileri rahatlatan açıklamalarda bulundu. Başkan Genç işçilerin hak ve hukuklarında herhangi bir kaybın yaşanmaması için çok büyük gayret gösterdiklerini belirterek, “Bu işçilerimizin kıdem süresiyle ilgili bir takım karışıklıklar oldu. Biz de işçilerimizin haklarında herhangi bir kaybın yaşanmaması bu sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. İşçilerimiz şundan emin olabilir ki asla bir hak kaybına uğramadan ve mağdur olmadan bu devir işlemi tamamlanacaktır” dedi.

1 Mayıs’ın işçi mücadelesinin simgeleşmiş tarihsel adı olduğunu belirten Başkan Genç, bu tarihin emekçilerin alın teri ile yazıldığını ifade ederek, “İşçi ve emekçi haklarında ülkemizde bu iktidar döneminde birçok kazanımlar sağlanmıştır. İşçiler ülkemizde ve dünyada çok ağır çalışma koşulları altında ekmeklerini kazanmaktadır. Hz. Peygamberimiz hadisinde ‘İşçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını verin’ diyor. Biz, dinimizin ve kültürümüzün bu anlayışını yerine getirmekle yükümlüyüz. İşçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını aldığı bu medeniyetin torunları olarak aynı anlayışı devam ettirmek durumundayız. İşçinin ve emekçinin alın teri kutsaldır” şeklinde konuştu.

20150430aw399448_02.jpg

“İŞÇİNİN ALINTERİNİN KARŞILIĞI VERİLMELİ”

“Madencilik, demir-çelik gibi son derece ağır iş kollarında çalışan bu kardeşlerimiz aynı zamanda kimimizin oğlu, kimimizin babası, kimimizin kardeşi ya da amcasıdır” diyen Başkan Genç, “Bu nedenle onların çalışma koşulları ne kadar iyi olursa, aldıkları maaş ne kadar yeterli olursa biz de üzerimize düşen görev ve sorumluluğu bu oranda yerine getirmiş oluruz. Ve üzerimize düşen işçinin alın terinin bu vebalinden kurtulmuş oluruz. İşçinin hakkını savunmak aynı zamanda kul hakkının da savunmak anlamına gelir. Kim olursa, ne olursa olsun bu kul hakkından kurtulmak için hem işveren hem de devlet işçinin alın terinin karşılığını, hak ettiği şekilde, hiçbir hak kaybına uğratmadan vermelidir” ifadelerini kullandı.

“BİZİM İÇİN ÜRETİYORLAR”

Başkan Genç, “En ağır iş kollarında çalışarak toplumun ihtiyaçları için mal ve hizmet üreten işçi kardeşlerimizin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. AK Parti iktidarında işçiye ve emekçiye kıdem tazminatı, toplu iş sözleşmesi, iş güvenliği, yıllık izin ve sosyal imkanlar gibi konularda pek çok haklar tanındı. İnşallah bu hakları daha da artırarak işçimizin ve emekçilerimizin duasını alacağız. Ortahisar Belediyesi olarak belediye bünyesinde çalışan, gerek taşeron, gerekse kadrolu işçilerimizin hak kaybına uğramaması için her türlü desteği verdik. Belediyemizde çalışan kadrolu ve taşeron işçilerin herhangi bir sendikaya üye olması için desteğimizi hiçbir zaman esirgemedik. İşçilerimizin ve emekçilerimizin her türlü sıkıntısı ve isteği bizim de sıkıntımızdır. Bu vesileyle bütün işçilerimizin ve emekçilerimizin bayramını kutluyorum” diye konuştu.

20150430aw399448_03.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam